Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Koreli Devlere Yaklaşık 1 Milyon Dolar Ceza Yağdı!

Kore'nin önde gelen 3 oyun devine yaklaşık 1 milyon dolar ceza kesildi.

Günümüzün oyunlarında artık yağma kutuları vazgeçilmez bir hal aldı Geliştiriciler oyun satışlarından elde ettiği karın daha fazlasını yağma kasalarının satışlarından elde etmeye başladılar.

Koreli Devlere Yaklaşık 1 Milyon Dolar Ceza Yağdı 2

Bugün PC Games N’in yapmış olduğu habere göre Kore Oyun Komisyonu üç Koreli şirkete yağma kutularının yanıltıcı olduğu iddiasıyla yaklaşık 1 milyon dolar ceza vermiş. Güney Kore’nin Adil Ticaret Komisyonu tarafından onaylanan ceza yaklaşık olarak 950.000 dolar gibi bir mebladan oluşuyor. Yapılan haberde üç Koreli devden söz ediliyor. Devler arasında en çok para cezası Sudden Attack’ın geliştiricisi olan Nexon Kore’ye verildi. Nexon Kore, Sudden Attack yağma kutuları yüzünden 882.000 dolar gibi bir para cezasına çarptırıldı.

Nexon Kore’den sonra 55.000 dolar ceza da ülkemizde popüler olan Netmarble Games için verildi. En az cezayı alan 4.600 dolar ile NextFloor oldu. Her iki şirketinde yağma kutuları ile ilgili yanıltıcı ve eksik bilgi verdiği tespit edilerek para cezasına çarptırıldılar. Verilen cezanın toplamı günümüze kadar ki sektörün en büyük cezası olarak belirtiliyor. Bu haber Kore Times’da da geniş yer buldu.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.