Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Kaçakçılıkta Son Nokta: DJI Matrice 600!

Sinema dünyasını hedefleyen DJI Matrice 600, adından kaçakçılıkta söz ettirdi. Bir Amerikan vatandaşının uyuşturucu kaçakçılığında kullanılan DJI Matrice 600, 5000 dolarlık bir değere sahip.

Sınır ötesi kaçakçıları artık drone yöntemine başvurdu. Meksika ve San Dieogo arasında drone ile kaçakçılık yapan bir Amerikan vatandaş yakalandı.

awd 2

Uzaklığı 1.83 km olan Meksika ve San Dieogo arasında drone ile kaçakçılık yapan vatandaş, 5,9 kilogramlık uyuşturucu ile yakayı ele verdi. Değeri 46,000 dolar olan uyuşturucunun taşınmasını DJ Matrice 600 ile yapan kaçakçı, yakalanma sebebi olarak ilginç bir noktaya imza attı.

matrice 600 render

Kaçakçıya göre yakalanmasının sebebi dronenin taşıma kapasitesinden daha fazla bir yük taşımaya çalışmasıydı. Uzmanlara göre kaçakçıların dronelere ilgi göstermemesinin sebebi, dronelerin düşük taşıma kapasitesi olması.

Ancak sürekli gelişen teknoloji ile dronelerin taşıma kapasitesi de önümüzde ki yıllarda arttabilir.

DJI Matrice 600 hakkında kısa bir açıklama yapalım.

Yaklaşık 60 cm yüksekliğine sahip DJI Matrice 600, 5000 dolarlık fiyatı ile sinema sektörünü hedeflemektedir.  Çektiği videoları 5 km’ye kadar iletebilir. Ayrıca DJI Matrice 600’de üç adet GPS birimi bulunmaktadır. Canon, Sony, Nikon, Black Magic, Panasonic ve RED gibi ünlü markaların kameraları ile uyumlu olan DJI Matrice 600, 5000 dolar fiyatı ile hala satışlarına devam etmektedir.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.