Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

ABD Başkanı Joe Biden’dan Facebook’a Pandemi Eleştirisi

ABD Başkanı, Facebook benzeri platformların aşılamayı yavaşlattığını öne sürdü.

Cuma günü başkan Joe Biden‘ın Facebook ve diğer platformları aşı yanlış bilgilerinin yayılmasına izin verdiği için doğrudan eleştirmesiyle ve sonuç olarak ölümcül pandemiden devam eden ölüm oranını artırmasıyla aşı yanlış bilgilendirmesine karşı mücadelesini artırdı.

Facebook gibi platformlarla ilgili konuşan ABD Başkanı Joe Biden, “İnsanları öldürüyorlar… Elimizdeki tek pandemi aşısızlar arasında yaşanıyor, ve yanlış bilgilendirmeyle bu insanları öldürüyorlar” yanıtını verdi.

biden haber foto

Açıklamalar, Beyaz Saray’ın Facebook ve diğer platformlara koronavirüs aşıları hakkındaki yanlış bilgilere karşı daha agresif davranmaya baskı yaptığı koordineli bir kampanyanın ardından geldi. Perşembe günü, sağlık generali Vivek Murthy’nin hazırladığı bir rapor, platformları yanlış bilgi paylaşan hesaplara karşı daha katı cezalar uygulamaya çağırdı.

Murthy gazetecilere verdiği demeçte, “Doğru içeriği değil, duygusal olarak yüklü içeriği paylaştığımız için bizi ödüllendiren ‘Beğen’ düğmeleri gibi ürün özellikleri tasarladılar ve onların algoritmaları, bize tıkladığımızdan daha fazlasını verme eğiliminde olunca bizi bir yanlış bilgi kuyusuna doğru daha da derine çeker.” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili konuşan Facebook temsilcisi, platformun aşı yanlış bilgilendirmesiyle mücadele ettiğini savundu. Facebook sözcüsü, “Gerçeklerle desteklenmeyen suçlamalarla dikkatimizi dağıtmayacağız. Gerçek şu ki, 2 milyardan fazla insan, internetteki herhangi bir yerden daha fazla olarak Facebook’ta COVID-19 ve aşılar hakkında güvenilir bilgileri görüntüledi. 3,3 milyondan fazla Amerikalı da aşı bulma aracımızı kullanarak aşının nereden ve nasıl alınacağını öğreniyor.”

“Gerçekler, Facebook’un hayat kurtarmaya yardımcı olduğunu gösteriyor” diyerek şirketini savundu.

Yeteri sayıda aşıya sahip olmasına rağmen virüsün yeni versiyonuyla birlikte vakaların arttığı ABD’de aşılama oranlarının azalması Joe Biden’ın bu tepkisini beraberinde getirmiş gibi gözüküyor. Bakalım dünyanın en büyük şirketlerinden birisi olan Facebook, bu tepkilere karşı harekete geçecek mi?

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.