Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

iPhone Kullanıcıları Uydu Üzerinden İletişim Kurabilecek!

Apple, acil durumlarda kullanılmak üzere gelecekteki iPhone modellerine uydu iletişim desteği getirmeyi planlıyor.

Yakın zaman sonra iPhone 13 modeli ile karşımıza çıkmaya hazırlanan Apple, bir yandan da gelecekteki amiral gemileri üzerinde çalışıyor. ABD’li teknoloji devinin yeni planı, iPhone’lara uydu üzerinden iletişim desteği sunmak.

Bloomberg‘in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre gelecekteki iPhone’lar, uydu ağlarını kullanacak en az iki acil durum özelliğine sahip olacak. Bu sayede kullanıcılar, kapsama alanı dışındaki bölgelerden dahi acil müdahale ekiplerine kısa mesaj gönderebilecek. Aynı haberde, Apple’ın 2017’den beri uydu teknolojisi üzerinden çalışan özel ekipleri olduğu da belirtiliyor.

Gelecekteki iPhone’lar, Uydu Üzerinden İletişim Desteğine Sahip Olacak

iPhone 13 uydu üzerinden iletişim

iPhone’ların uydu iletişimini destekleyebileceğine dair söylentiler, ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo‘nun iPhone 13’ün bu özelliği destekleyen donanımlara sahip olacağını iddia etmesinin ardından geldi. Fakat Bloomberg kaynakları, söz konusu özelliklerin 2022’den önce hazır olma ihtimalinin çok düşük olduğunu belirtiyor.

Öte yandan Apple, uydu üzerinden iletişimi genel kullanım için değil, sadece acil durumlarda sunmayı planlıyor. ‘Uydu Aracılığıyla Acil Durum Mesajı’ olarak adlandırılan özelliklerden biri, kapsama alanı dışındaki kullanıcıların bir uydu ağı üzerinden acil servislere veya belirlediği kişilere mesaj göndermesine olanak tanıyor. Özelliğin, SMS ve iMessage’ın yanı sıra üçüncü bir protokol olarak Mesajlar’a entegre edileceği ve mesaj baloncuklarının yeşil veya mavi yerine gri olarak görüneceği bildiriliyor.

iPhone Kullanıcıları, Konumlarını ve Tıbbi Bilgilerini Acil Servislere İletebilecekler

uydu üzerinden iletişim

Habere göre ikinci özellik, uçak kazaları veya gemi batmaları gibi daha büyük acil durumları veya felaketleri bildirmeye odaklanacak. Mesajlar ayrıca bir kullanıcının belirlediği kişilere gönderildiğinde Rahatsız Etmeyin modunu otomatik olarak atlayacak. Bu özellik sayesinde kullanıcılar konumlarını ve tıbbi bilgilerini acil servislere iletebilecekler.

Apple’ın uydu üzerinden iletişim desteği için özel bir çip geliştireceği söyleniyor. Kuo’ya göre iPhone 13, uydu iletişimi sunan özel bir yongaya sahip olacak, ancak kaynaklar, bu özellik için bir süre daha beklenmesi gerektiğini bildiriyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.