Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

iPhone Gece Modu Nasıl Açılır? Kısa ve Basit Anlatım

Bu rehberimizde, tüm iOS cihazlarda yerleşik olarak bulunan gece modunu nasıl açabileceğinizi anlatıyoruz.

iPhone gece modu, yıllarca süren bekleyişin ardından 2011’de tanıtılan iOS 11 güncellemesi ile Apple ekosistemine geldi. Karanlık mod veya koyu mod olarak da bilinen tema, söz konusu işletim sistemi ve sonrasını destekleyen tüm iPhone‘larda yerleşik olarak bulunuyor. Peki, iPhone karanlık mod nasıl aktif edilir?

Özellikle gece karanlığında telefona baktığınızda ekranın ışığı gözünüzü bir hayli rahatsız eder. Hatta bu durum ileride çeşitli sağlık sorunlarına dahi yol açabilir. iPhone gece modu, sadece bu yönüyle dahi hayat kurtarıcı olabiliyor. Uygulamalarınıza hoş bir görünüm vermesinin yanı sıra ekran parlaklığını düşürdüğü için pil tasarrufu da sağlayan koyu tema, tartışmasız en iyi iOS özellikleri arasında yer alıyor.

Şimdi gelelim iPhone karanlık mod nasıl açılır sorusunun cevabına. Bunu yalnızca üç adımda gerçekleştirebilirsiniz:

  1. Ayarlar‘ı açın.
  2. Ekran ve Parlaklık‘a basın.
  3. Karanlık mod için Koyu, beyaz bir ekran tercih ediyorsanız Açık seçeneğine tıklayın.

iPhone Gece Modu Pil Tasarrufu Sağlar

iphone gece modu

Ayrıca günün saatine bağlı olarak iPhone veya iPad’inizin ekran temasını değiştirecek olan Otomatik seçeneğini de aktif edebilirsiniz. Cihazınız, varsayılan olarak gün boyunca Açık modu kullanacak ve gün batımında karanlık moda geçecektir, ancak özel bir saat aralığı da ayarlayabilirsiniz. Yukarıda da belirttiğim gibi görünüşün otomatik olarak değişmesini istemiyorsanız, sürekli olarak iPhone gece modu da kullanabilirsiniz. Tercih tamamen sizin.

Bu rehberimize, iPhone karanlık modu nasıl aktif edebileceğinizi anlattık. Daha fazla bilgi için Apple’ın internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Peki, siz cihazınızı hangi temada kullanıyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.