Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

iOS İçin OneDrive Uygulamasına Dev Güncelleme!

iPhone ve iPad cihazları için geliştirilen OneDrive uygulamasına gelen son güncellemede köklü yenilikler yer aldı.

iOS işletim sistemine sahip akıllı telefon ve tabletler için Microsoft’un geliştirdiği OneDrive uygulamasında köklü yenilikler hayata geçirildi. Yayınlanan yeni güncellemeyle uygulama çok daha kullanışlı bir arayüze kavuşmuş oldu.

OneDrive

2007 yılında SkyDrive adı altında hizmet vermeye başlayan Microsoft’un bulut depolama hizmeti OneDrive, ücretli ve ücretsiz paketleriyle birçok kullanıcıya önemli dosyalarını güvenle saklama imkânı sunuyor.

İşte yeni güncellemeyle gelen yenilikler

Özellikle mobil cihazlarla çekilen fotoğraf ve videoları otomatik yedekleme özelliğiyle çok sevilen OneDrive, iOS için yeni bir güncelleme aldı. Bu güncellemede kullanıcıların en çok şikayet ettiği yazı tipi sorunu düzeltildi. Uygulama içindeki dosya isimleri daha da büyütülürken, paylaşıma açılan dosyalar daha belirgin hale getirildi. Destekleyen iPad modellerinde sürükle-bırak yöntemiyle dosyaları uygulamalar arasında aktarabilmek de artık mümkün. Ayrıca istenilen herhangi bir dosyaya etiket tanımlayabilme özelliği de geldi.

Dosya önizleme kapsamı genişletildi

Yenilenen OneDrive uygulamasıyla birlikte 130’u aşkın farklı dosya uzantısını önizleyebilmek mümkün. Kullanıcılar önceden de PSD ve PDF gibi ekstra uygulama gerektiren dosyaları doğrudan OneDrive uygulaması üzerinden görüntüleyebiliyorlardı. Son güncellemeyle önizleme desteğine kavuşan dosya uzantıları arasında RAW, iWork dosyaları, DICOM ve 3D nesneler de eklendi.

Öte yandan iPhone X tasarımıyla uyumlu hale getirilen kullanıcı arayüzü ve bazı telefonlarda etkisini gösteren arama motoruyla ilgili hatanın giderilmesi de uygulamada fark edilen diğer değişiklikler arasında yer aldı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.