Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

iOS 11.2.6 Güncellemesi Yayında!

Apple, iOS için yeni bir güncellemeyi daha yayına aldı.

Hindistan’da konuşulan Telugu diline ait bazı özel karakterlerin iOS işletim sistemine sahip iPhone ve iPad‘lerdeki iMessage uygulamasını çökerttiği bilgisi geçtiğimiz hafta teknoloji sitelerinin gündemindeydi. Genel kanı iOS 11.3 güncellemesiyle birlikte bu hatanın giderileceği yönündeydi, ancak görünüşe göre Apple erken davranarak yayınladığı iOS 11.2.6 güncellemesiyle bu hatayı giderme kararı aldı.

iOS 11.2.6 Güncellemesi Yayında

3 karakterden oluşan Telugu alfabesine ait harfleri alan istisnasız tüm iPhone’ların çökmeye başlaması, Apple’ın eleştiri oklarının hedefi olmasına yol açmıştı. Neyse ki bugün yayınlanan güncellemeyle bu hata tarihe karışmış oldu. 

İşte güncelleme alacak cihazlar!

iOS 11 işletim sistemini kullanan tüm Apple ürünleri yeni çıkan iOS 11.2.6 güncellemesini an itibariyle indirmeye başlayabilirler. Hatırlanacağı üzere iMessage uygulamasını çökerten hata yalnızca iPhone’ları değil Apple TV, Apple Watch ve Mac bilgisayarları da etkiliyordu. Adı geçen tüm bu Apple ürünleri iMessage uygulamasını çökerten hatayı gideren yeni bir güncelleme aldılar. 

Çökme hatası Apple’ın başına ilk kez gelmiyor

Ne yazık ki yazılı mesajların iOS cihazların çökmesine yol açması bir ilk değil. Apple ürünleriyle haşır neşir olanların hatırlayacağı üzere daha önce de Uzakdoğul dil grubuna ait alfabelerde kullanılan bazı özel karakterler, iPhone ve iPad’leri çökertiyordu.

iOS ve macOS işletim sistemlerinde artık sıkça meydana gelmeye başlayan bu hatalar, Apple’ın işletim sistemlerine gereken özeni göstermediği yönünde haklı eleştirilerin gündeme gelmesine yol açıyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.