Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Intel, AMD’nin Çip Üretimini Zora Soktu

Intel, TSMC'nin 3nm litografideki üretim kapasitesinde aslan payını kaptı. Intel'in bu hamlesi, üçüncü taraf çip üretimine dayanan AMD ve Apple için üretimi zorlaştıracak.

Çin haber servisi, TSMC’nin üretim planlarını açıkladı ve Intel, 3nm teknoloji kapasitesinde aslan payını aldı. ABD işlemci devi bu nedenle iki yeni işlemcinin ve bir grafik yongasının üretimini dışarıdan temin edecek. Büyük ölçüde harici üretime dayanan Apple ve AMD, kendileri için üretilen çip sayısı konusunda olası sınırlamaları hesaba katmak zorunda kalacak.

Intel

Intel Mega Fabrika Kuracak

Yeni teknoloji 3nm işlemci üretimi bir sıkıntı çıkmadığı taktirde 2022’nin ikinci çeyreğinde başlayacak. Intel, ilk silikon levha üretim kapasitesi ayda 4.000 parça, uzun vadede maksimum 10.000’e çıkaracak. Kendi fabrikalarına (silikon üretim hatları da dahil) sahip olan teknoloji devi, üretim kapasitesini diğer şirketlerin kullanımına da açacak. Bunu mümkün kılmak için yeni bir mega fabrika kurulmasına da karar verildi.

Intel işlemciler, masaüstü ve dizüstü bilgisayar kullanıcıları arasında popülerlik açısından hâlâ lider konumda ancak şirket, yavaş yavaş AMD’ye pazar payı vermeye başladı. Belki de şirket, parça arzındaki maksimum artışla pazarın mümkün olan en büyük parçasını kazanma ve sürdürme şansı olarak görmeye başladı.

Bu amaçla TSMC fabrikalarını kullanarak kendi üretim kapasitesini artıracak olan şirket, bu şekilde AMD’nin 2022’de bileşenler için pazarda toparlanma bekleyen, ancak bunu hissetmeyebilecek planlarını da engelleyebileceği gerçeğini de hesaba katmış.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.