Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Instagram’a Sesli ve Görüntülü Konuşma Özelliği Yolda!

Sosyal medya ağı Instagram'a çok konuşulacak yeni bir özellik daha geliyor!

Instagram‘ın Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar için yayınlanan APK dosyasını inceleyen TechCrunch editörleri, uygulamaya sesli ve görüntülü konuşma özelliklerinin yakında kullanıma sunulacağını ortaya çıkardı.

Instagrama Sesli ve Görüntülü Konuşma Özelliği Yolda 1

Uygulamaya ait APK dosyası dışarı aktarıldığında yukarıda yer alan görüntülü ve sesli konuşma ikonları da gün yüzüne çıkmış oldu. Cep telefonu ve video kamera ikonlarının yanı sıra uygulamanın kaynak kodları arasında yer alan bazı satırlar, Instagram’ın bu yeni özelliğe kavuşacağının göstergesi olarak yorumlandı.

Şuan için bahsi geçen yeniliklerin ne zaman kullanıma sunulacağı net olarak bilinmiyor. Ancak özelliklerin uygulamaya eklenmiş olması, çok kısa bir süre içinde devreye girebileceğine işaret ediyor olabilir.

Instagram, Snapchat’i yerle bir etti

Bilindiği üzere Instagram yola ilk çıktığında yalnızca fotoğraf paylaşımına izin veren, kapalı devre bir sosyal ağ niteliğindeydi.

Son dönemde Snapchat’ten aşina olduğumuz “Hikayeler” özelliğini birebir kopyalayan, sonrasında Snapchat’in filtrelerini uygulamaya ekleyen Instagram; zaten sıkıntılı zamanlardan geçmesine yol açtığı en büyük rakibine daha da fark atabilmek için videolu ve sesli konuşma özelliklerine kavuşabilir.

Snapchat zor günler geçiriyor

Son yayınladığı güncellemeyle yerli ve yabancı birçok kullanıcının tepkisini çeken Snapchat’in eski tasarımına dönmesi için imza kampanyası bile başlatıldı. Change.org adresinde oluşturulan kampanyaya 1 milyondan fazla Snapchat kullanıcısı imza bıraktı.

Ancak uygulamayı geliştiren Snap Inc.‘in yakın tarihte Snapchat’i eski tasarımına döndüreceğine dair hiçbir emare yok.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.