Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Instagram Beğeni Gizleme Nasıl Yapılır?

Yıllarca süren testlerden sonra Instagram beğeni gizleme özelliği nihayet tüm kullanıcılar için sunuldu. Peki, fotoğraf ve videolardaki beğeni sayılarını nasıl gizleyebilirsiniz? Bu ve daha fazlasının cevabını içeriğimizde bulabilirsiniz.

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız haberde, Instagram beğeni gizleme özelliğinin dünyadaki tüm kullanıcılar için aktif hale geldiğini sizlerle paylaşmıştık. ABD’li sosyal medya devi Facebook’un sahibi olduğu platform, artık tüm gönderilerinizde beğeni sayılarını gizleyebilmenize imkan sağlıyor.

Yıllarca süren testlerden ve uzmanların baskısından sonra gelen özellik, içinde bulunduğumuz dijital dünyanın en değerli ökçelerinden beğeni sayılarının görünmesini tamamen sizin tercihinize bırakıyor.

Instagram begeni gizleme yapma

2017 yılında yapılan bir çalışmada Facebook ve Instagram’daki beğeni sayıları, “gençlerin zihinsel sağlığına zarar verici bir faktör” olarak tanımlanmıştı. Uzmanlar, beğenme butonunun veya sayılarının kaldırılmasının bazı Facebook ve Instagram kullanıcıları için kaygıyı ve sosyal baskıları azaltmaya yardımcı olabilebileceğini savunuyor.

Yukarıda da belirttiğim gibi bundan sonra Instagram’da paylaştığınız tüm gönderilerdeki beğeni sayılarını basit bir şekilde gizleyebileceksiniz. Peki, bunu nasıl yapacaksınız? İşte cevabı.

Instagram begeni gizleme

Öncelikle profil sayfanıza gidin ve ardından sağ üst köşedeki üç çizgiye tıklayın. Buradan Ayarlar sekmesine bastıktan sonra Gizlilik bölümüne girin. Gönderiler seçeneğine tıkladıktan sonra karşınıza Beğenme ve Görüntüleme Sayılarını Gizle butonu çıkacak. Instagram beğeni gizleme özelliğini aktif hale getirmek için butonu sağa kaydırın.

Bunu yaptığınızda, diğer hesapların gönderilerinde toplam beğenme ve görüntüleme sayılarını görmeyeceksiniz. Kendi gönderilerinizdeki oluştururken, Gelişmiş Ayarlar’a gidip, Bu Gönderideki Beğenme ve Görüntüleme Sayısını Gizle seçeneğini açarak beğenme sayılarını gizleyebilirsiniz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.