Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

İlk Lüks Uzay Oteli 2021’de Açılacak!

10 milyon dolar karşılığında uzayda konaklamak ister miydiniz?

Görünüşe göre gelecekte uzay turizmi ve ticari amaçlı uzay seyahatleri insanoğlunun hayatında daha fazla yer edinmeye başlayacak. Elon Musk‘ın başlattığı SpaceX girişimi, Amazon‘un sahibi Jeff Bezos‘un Blue Origin şirketi gibi birçok firma gelecekte lüks uzay otellerini hayata geçirmek için çalışmalarına devam ediyor. Ancak milyarder olmadığınız müddetçe bu otellerde konaklamak sıradan insanlar için hayalden öteye geçemeyebilir.

lk Lüks Uzay Oteli 2021de Açılacak 1

Son olarak ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Jose şehrinde düzenlenen Space 2.0 isimli etkinlikte Houston merkezli bir girişim, lüks uzay oteliyle alakalı planlarını kamuoyuyla paylaştı.

Buna göre dünyadan tam 321 kilometre uzaklıktaki modüler bir istasyonun 2021 yılında kurulması hedefleniyor. Aurora İstasyonu isimli bu otelin ilk misafirleri ise 2022 yılında kabul edilecek.

En fazla 4 kişi kabul ediliyor

İki kabin çalışanının yanı sıra aynı anda en fazla 4 misafiri ağırlayabilen Aurora, özel bir jetin iç hacmiyle aynı alanı misafirlerine sunacak. Şanslı misafirler sıfır yer çekimini tecrübe ederken her 90 dakikada bir dünyanın etrafını dönen uzay istasyonunun penceresinden yaşadıkları gezegeni keyifle izleyebilecekler.

Fiyatı dudak uçuklattı!

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde 12 gün sürecek bu uzay yolculuğunun bedeli hiç de ucuz olmayacak. Turistlerin her biri kişi başına 9,5 milyar dolar ödeme yapmak zorundalar. Böylece uzay istasyonunda gecelik konaklamanın bedeli 791 bin 666 dolara denk geliyor.

Şimdiden rezervasyon kabul etmeye başlayan girişim, uzay otelindeki yerini garantiye almak isteyen milyarderlerden 80 bin dolar ön ödeme talep ediyor. 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.