Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Hacker Grubu, Tarihin En Büyük Kripto Para Hırsızlığını Gerçekleştirdi

Bilgisayar korsanları bir güvenlik açığından yararlandı ve 600 milyon doların üzerinde kripto para birimi çaldı. Bu, endüstri tarihinde bugüne kadarki en büyük hırsızlık.

Son hacker saldırısının hedefi Poly Network‘ün merkezi olmayan finansal platformu (DeFi) idi. Şirketin Twitter‘dan duyurduğu olay, 10 Ağustos’ta meydana geldi. Yayınlanan mesajda, bilgisayar korsanlarının platformun güvenlik sistemindeki açıklardan yararlanmayı başardığını okuyabiliyoruz.

Sonuç olarak hacker grubu, fonları diğer adreslere gönderdikleri sözleşme zincirlerinin kontrolünü ele geçirebildi. Ekip, tam 267 milyon dolar değerindeki Ether para birimini, 252 milyon dolarlık Binance Smart Chain para birimini ve yaklaşık 85 milyon dolarlık USDC tokenlerini ele geçirdi.

Hacker Kripto Para

Hacker Grubunun Amacı Tanıtım Yapmakmış

Twitter’da şirket bilgisayar korsanlarına, onlarla iletişim kurma ve çalınan parayı iade etme talebiyle bir itirazda bulundu. Hırsızlara, çoğu ülkede böyle bir eylemin ciddi bir ekonomik suç olarak tanımlandığını ve bunun için yargılanacaklarını hatırlatan bir mesaj da yazıldı. Yanlış tahsis edilen varlıkların büyük bir kısmı zaten Poly Network’ün hesabına iade edildiğinden, talebin etkili olduğu kanıtlandı.

Şirket bugüne kadar 260 milyon dolar değerinde fon topladı. Çalınan miktarın daha fazlasının geri kazanılması beklenebilir ve bilgisayar korsanlarının amacı öncelikle kripto para birimleri tarihindeki en büyük soygunla tanıtım yapmaktı.

Her geçen gün popülerlik kazanan kripto para, bilgisayar korsanları için giderek daha sık bir hedef haline gelecek. CipherTrace‘e göre, bu yıl şimdiye kadar kripto para birimi sektörü dolandırıcılık nedeniyle 474 milyon dolar kaybetti. DeFi ile ilgili izinsiz girişler, bu süre zarfında tüm bilgisayar korsanlık saldırılarının yüzde 60’ından fazlasını oluşturuyordu.

Bu, bu rakamın sadece yüzde 20 olduğu geçen yıla göre gözle görülür bir artış. Özellikle döviz kurları tekrar fırladığı ve bir Bitcoin’in şu anda 46.000 dolardan fazlaya mal olduğu için kripto para hırsızlığının daha sık hale gelmesini bekliyoruz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.