Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Google’dan Apple’a Her Yıl Yapılan Devasa Ödeme

Teknoloji devi Google ve Apple pek çok alanda birbirinin en büyük rakibi olsa da Google her yıl Apple’a önemli bir miktarda ödeme yapıyor.

Google, teknoloji devi için her yıl Apple’a devasa miktarda ödeme yapıyor. İşte Google’ın Apple’a yaptığı devasa ödemenin nedeni ve miktarı. 

googledan applea her yil yapilan devasa odeme 2

İnternet devi Google uzun yıllardır Apple’a iOS cihazlarında bulunan Safari internet tarayıcısının yerleşik arama motoru olmak için milyarlarca lira ödeme yapılıyor. Geçtiğimiz yıl Apple ve Google arasında bu konu için yıllık olarak 9 milyar dolarlık bir anlaşma yapılmış ve bu anlaşma çok ses getirmişti. Google bu amaç için 2014 yılında 1 milyar dolar, 2017 yılında ise toplamda ise 3 milyar dolarlık bir ödeme yaptı. Son ortaya çıkan bilgilere göre Google, geçtiğimiz yıl sadece yerleşik arama motoru olmak için Birleşik Krallık’ta Apple’a 1.5 milyar dolarlık ödeme yaptı.

Google ve Apple arasında yapılan bu anlaşma sadece Birleşik Krallık sınırlarını kapsıyor. Diğer ülkelerde düşünüldüğünde Apple’ın kazandığı para akıl almaz boyutlara ulaşıyor. 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.