Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Google Lens iPhone’lara Geldi

Google Lens, Android'den sonra iOS'a da geldi.

Bugünden itibaren iPhone ve iPad’lerde kullanılan Google Fotoğraflar uygulaması Google Lens desteğine kavuştu. Güncelleme alan uygulama ile kullanıcılar, Google Lens’in sağladığı görsel arama fonksiyonunu kullanmaya başlayacaklar. Bilindiği üzere Google Lens ilk kez Google I/O 2017 konferansında tanıtılmıştı, uygulama bugüne dek yalnızca Pixel 2 ve Pixel 2 XL cihazlarında kullanılabiliyordu. Nihayet Android’den sonra iOS’a da geldi.

Google Lens iPhonelara Geldi

Bahsi geçen Google Lens ile akıllı telefonların kamerası, akıllı bir tarayıcıya (scanner) dönüşüyor. Uygulamayı herhangi bir manzaraya tuttuğunuzda nesne tanımlama özelliğinden faydalanabiliyorsunuz. Mesela Eyfel Kulesi ve ABD’deki meşhur Özgürlük Heykeli gibi eserler hakkında çevrimiçi bilgiye kavuşabilmeyi sağlayan uygulama, kartvizit tanımlama fonksiyonunu da bünyesinde barındırıyor.

Yukarıdaki tweet, Google Fotoğraflar uygulamasına entegre olan Google Lens’in nasıl kartvizit tanımlayabileceğini gösteriyor. Fotoğrafını çektiğiniz kartvizitteki iletişim bilgilerini tarayarak yeni bir kişi oluşturmayı teklif eden uygulama kesinlikle çok kullanışlı.

Google Lens nihayet iOS’a da geldi

Her zaman için mükemmel çalışmıyor olsa da Google Lens’in çoğunlukla işe yaradığını söyleyebilmek mümkün. Ancak bugüne dek Google Lens iPhone veya iPad’lerde kullanılamıyordu. Bugün gelen güncellemenin ardından 3.15 sürüm numaralı uygulama, Lens özelliğine kavuştu.

Bahsi geçen Google Lens özelliğini kullanabilmek için Google Fotoğraflar uygulamasından herhangi bir fotoğrafı açmak yeterli. Sonrasında Google Lens ikonuna dokunarak uygulamanın çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bu harika uygulamayı denemek için Google Fotoğraflar uygulamasına gelen güncellemeyi kontrol etmeniz gerek.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.