Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Google, Gmail Go Uygulamasını Yayınladı

Google, düşük özellikli telefonlar için geliştirdiği uygulamaların arasına Gmail Go'yu da dahil etti.

Hindistan ve Çin gibi kalabalık nüfuslu ülkelerde akıllı telefon pazarını yönlendiren Google, bu bölgelerde daha çok 1 GB RAM‘e sahip düşük özellikli cihazların kullanıldığının farkında.

Google Gmail Go Uygulamasını Yayınladı

Bunun için uygulamalarını düşük donanım seviyesine sahip akıllı telefonlarda çalışacak şekilde uyarlamayı sürdüren şirket, bugüne dek birçok uygulamanın hafifleştirilmiş sürümünü yayına aldı. YouTube, Gboard Klavye ve Google Asistan uygulamalarının peşinden şimdi de Gmail uygulamasının “Go” versiyonu geliştirildi.

Şimdilik sınırlı sayıda ülkede kullanılabiliyor

Gmail’in çeşitli özellikleri kapalı hale getirilmiş, basit ve kullanışlı bir sürümü olarak geliştirilen Gmail Go an itibariyle Google Play Store mağazasına yüklenmiş durumda. Ancak ne yazık ki henüz sınırlı sayıda ülke için kullanıma açıldı. Üstelik yalnızca Android 8.1 işletim sistemine sahip cihazlara yüklenebiliyor.

Eğer yavaş bir telefona sahipseniz ve Gmail Go uygulamasını yüklemek istiyorsanız, bunun için APKMirror sitesinden Gmail Go’nun APK dosyasını indirebilirsiniz.

Çok daha az RAM tüketiyor

Gmail Go, bildiğimiz Gmail uygulamasıyla hemen hemen aynı işlevi görüyor. Daha az RAM tüketirken e-postalarla gelen fotoğrafları yalnızca istenildiği zaman görüntülüyor. Gboard Go ile birlikte kullanıldığı zaman hücresel veri tüketimi daha da azalıyor, üstelik yazışmalara GIF eklemeye devam edebiliyorsunuz.

Şu aşamada kullanıcılardan geçer not almayı başaran Gmail Go’nun sadece Android 8.1 Oreo işletim sistemine sahip telefonlara yüklenebiliyor olması ciddi bir avantaj. İlerleyen günlerde Google bu politikasında değişikliğe gidebilir.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.