Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

GeForce Now Nedir ? Nasıl Kullanılır ?

Son dönemlerde popüler ve oldukça revaçta olan GeForce Now'ın nasıl kullanılacağını anlattım.

GeForce Now, Nvidia şirketi tarafından oyuncular için geliştirilmiş olan bulut tabanlı oyun sistemidir. Mevcut kütüphaneniz de yüksek ayar gerektiren oyunlar var ve oynayamıyor musunuz ? GeForce Now işte tam da bu nokta’da oyuncuların imdadına yetişiyor. Şimdi gelin GeForce Now’ın nasıl kullanılacağını göstereyim.

GeForce Now Nedir Nasıl Kullanılır

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki GeForce Now’ı Xbox Game Pass gibi düşünmeyin, Xbox Game Pass size aylık olarak belirli bir ücret karşılığında oyunları satın almanıza gerek kalmadan oynamanıza imkan tanır. Fakat GeForce Now ise yüksek özellikli bulut tabanlı bir sistem’de kendi bünyesinde desteklediği fakat sizin satın alıp oynamak istediğiniz oyunu rahatça oynamanıza sağlar. Yani biri size ücretsiz oyunlar sağlarken diğeri ücretsiz bir bilgisayar sistemi sağlar.

Ücretsiz derken yanlış algılanmasın sadece ilk 3 ay için geçerli daha sonra aboneliğinizi devam ettirmek isterseniz aylık 5.49 Euro ödeme yapmanız gerekiyor.

Gelelim GeForce Now’ı nasıl kullanabileceğinize. Öncelikle Nvidia‘nın sitesine giriyoruz. Ardından üst resim de görmüş olduğunuz gibi önce sol alt köşeden kullanmış olduğunuz sisteme göre programın exe dosyasını indiriyoruz. Windows kullanıyorsanız Windows’u, Mac OS kullanıyorsanız Mac OS yazan yerin hemen altında ki Download tuşuna basıp exe dosyasını indirmeye başlıyoruz.

GeForce Now Nedir Nasıl Kullanılır 2

Daha sonra sağ üst köşeden “Join Today” yazan kısımdan üyelik açmamız gerekiyor. Açılan sayfa da hemen üst resimde ki ekran karşınıza çıkacak. Buradan Founders yazan kısımda ki üyelik tipini seçiyoruz. Bunu seçmemizin sebebi ilk 90 gün ücretsiz olarak ücretsiz olması. Ayrıca RTX desteği de mevcut. Daha sonra çıkan ekran’da bir üyelik oluşturup hesabımızı aktif ediyoruz.

GeForce Now Nedir Nasıl Kullanılır 4

İndirmiş olduğunuz kurulum dosyasını çalıştırarak GeForce Now’ı bilgisayarınıza kurun, ardından üst resimde görmüş olduğunuz gibi sağ üst köşeden “Oturum Aç” yazan yere tıklayarak, yaratmış olduğunuz Nvidia hesabınız ile giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra daha önce satın aldığınız ama bilgisayarınızın donanımının yetmediği oyunlar var ise ve yeterli internet bağlantısına da sahipseniz artık oyunu oynayabilirsiniz. Üst resimde ücretli oyunların yanı sıra bazı ücretsiz oyunlarında GeForce Now’da desteği mevcut.

Özellikle şunu belirtmek istiyorum ki iyi bir internet alt yapınızın olması önemli, eğer oyuna girdiğinizde kasma, donma, oyundan atma gibi sorunlar ile karşılaşıyorsanız bu kesinlikle internet bağlantınız ile alakalıdır.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.