Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Garena Free Fire Başlangıç Rehberi

Garena Free Fire isimli mobil hayatta kalma oyununda başarılı olmanızı sağlayacak bir çok taktik öğreneceksiniz.

Çoğunuz Garena Free Fire isimli mobil oyunu bilmiyorsunuzdur. Bu oyun yaklaşık iki sene önce akıllı telefonlar için çıkan bir mobil Battle Royale oyunu. Bu oyunu Android ve iOS cihazlarımızda oynayabiliyoruz. 4 Aralık 2017 yılında piyasaya sürülen oyunun şu an yaklaşık 350 milyon kadar oyuncusu bulunmaktadır. Eğer sizlerde bu oyuna başladıysanız doğru yerdesiniz.

Bu oyunu indirdiniz ve bir kaç maç attınız diyelim. Bazı özelliklerin karışık geldiğini fark ettiniz değil mi? Tamam PUBG Mobile’a oldukça fazla benziyor fakat bazı yönlerden farklılıklar taşıyor. İşte bu kafa karışıklığını gidermek ve işinize yarayacak bilgile vermek için Garena Free Fire başlangıç rehberi isimli yazımızı hazırladık. Bu konuda bir çok bilgi öğreneceksiniz. Hazırsanız başlayalım.

garena free fire baslangic rehberi 2

Garena Free Fire Başlangıç Rehberi

Bu hayatta kalma oyununda kozmetik eşyaların hiç bir önemi yok. Fakat oyunda bulunan karakterlerin önemi büyük. Çoğu oyunda zaten kozmetik eşyalar görüntü amaçlı bir şeydir. Oyuna etki etmezler. Yani sizi daha güçlü kılmazlar. Burada ki kozmetik eşyalar elmas ile satılmaktadır. Elmasta gerçek para ile satın alınmaktadır. Bu yüzden buna hiç gerek yok. Bunun aksine karakterler önemli bir yere sahiptir. Toplam 8 adet karakter bulunmaktadır.

Oyunda ilk 2 kahraman size ücretsiz olarak verilmektedir. Bunlar Adam ve Eve isimli karakterlerdir. Bunların özel bir yanları yoktur. Herkes için açık haldedir. Diğer 6 karakter ise kendine has yeteneklere ve özelliklere sahiptir. Şimdi bunları yakından bir tanıyalım.

  • Nikita : Submachine silahların dolumunu %4 daha hızlı yapar.
  • Misha : %2 daha hızlı sürüşü bulunur.
  • Andrew : Yelek %2 daha az hasar alır.
  • Kelly : %1 daha hızlı koşmaktadır.
  • Olivia : Diğer oyuncuları canlandırabiliyor.
  • Ford : Güvenli bölge dışında %4 daha az hasar alır.

Bu karakterlerden sadece Misha elmas ile açılmaktadır. Diğer karakterleri her türlü para birimi ile açabilirsiniz. Karakterlerinizi geliştirdikçe bu istatistikler ve oranlarda artacaktır. Örneğin Kelly ilk başlarda %1 daha hızlı koşma ile başlarken, bu karakter geliştikçe ve seviyesi arttıkça %5’e kadar çıkacaktır. Mesela Ford’un yeteneğinin geliştiğini ve oranının arttığını düşünün. Taktik sevenler ve sınırlarda oynayan oyuncular için birebir olacaktır.

Kırmızı Renk

Oyunda bazı zamanlar ekranınızda kırmızı bir rengin oluştuğunu göreceksiniz. Uyarı benzeri bu özellik sizin tehlikede olduğunu göstermektedir. Eğer bu ışığın yandığını görürseniz (ekranın ortasında) karşınızda bir düşman bulunuyor demektir. Bu yüzden hemen o an da kendiniz toplayıp düşmana ateş etmelisiniz. Bu rengi ve uyarıyı düşmanları vurmakta zorlanıyorsanız kullanabilirsiniz. Resmen oyun içinde bir destek özelliği olmuş.

Araçlar

Oyunda bulunan araçlar oldukça hızlı gitmektedir. Bu araçları hem kaçmak için hem de bir yere hızlı bir şekilde ulaşmak için kullanabilirsiniz. Ama sizlere tavsiyem araçları oyunun sonlarına doğru asla kullanmayın. Çünkü bu araçları kullandığınızda herkes nerede olduğunu görecektir. Yerinizi belli etmektedir. Oyunun başlarında kullanmak en iyisi olacaktır. Araçları sinsilik içinde kullanabilirsiniz. Örneğin oyun başında malzemeleri aldıktan sonra atlayın bir araca uzaklara gidin. Milletin birbirini öldürmesini bekleyin ve az kişi kalınca sahaya inin.

Hızlı Olun

Yere iner inmez hemen kendinizi donatmaya çalışın ve güzel bir yer bulun. Çünkü yere iner inmez çatışmalar başlayacaktır. Bu yüzden hızlı hareket etmekte fayda olacaktır. Yere indiğinizde size tavsiyem savaştan kaçının. Sizlere ateş edenler, saldıranlar olsa dahi uzaklaşın. Çünkü oyunun ilk başında iş tamamen şansa bağlı ilerliyor. Siz siz olun her zaman ganimet toplamaya odaklanın.

Hareket Edin

Oyunda hiç bir zaman hareketsiz, heykel gibi durmayın. Çoğu kişi bu oyunu telefondan oynadığı için ateş ederken çoğu sabit duruyor. İşte siz bunu yapmamaya özen gösterin. Hatta oynayabiliyorsanız bir emülatör ile bu oyunu oynayın. Hareket halinde olmaz sizi zor hedef yapacaktır. Bu şekilde hem ölmeyecek hem de karşıda bulunan rakibi kolay bir şekilde yok edebilirsiniz. Ateşin nereden geldiğini görmediğiniz zamanlarda ise sağ sol yaparak koşun ve güvenli bir yere girin.

Garena Free Fire rehberimizin sonuna geldik. Umarım oyuna yeni başlamış olanlar için güzel bir rehber olmuştur. Sormak istediğiniz bir şey olursa yorum yaparak sorabilirsiniz. Görüşmek üzere.

Solo AWM Vala Sniping Gameplay - Garena Free Fire

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

2 Yorum

  1. ismayil

    Uzum

    0
    0
    Cevap
  2. Hüseyin

    Salam

    0
    0
    Cevap

Yorum Yaz

Email adresiniz yayınlanmayacak.

Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.