Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Fortnite Save the World Modu Güncelleniyor

Bir süredir oyuncular Save the World moduna eleştiriler getiriyordu. Şimdi ise Epic Games, PvP moduna Aralık ve Ocak’ta gelecek yenilikleri açıkladı.

Fortnite şu anda iki ana oyun moduna sahip; PUBG benzeri, PvP odaklı Battle Royale ve PvP’ye odaklanan Save the World. Fakat son dönemde Battle Royale yüksek bir popülarite yakalayınca, herkesin ilgisi de bu moda kaydı ve Save the World modunu tercih eden oyuncular da endişelerini dile getirmeye başladı.

Fortnite save the world modu guncelleniyor 1

Şimdi ise yapımcı firma Epic Games’ten Fortnite Save the World modunun geleceğine dair açıklamalar gelirken, Aralık ve Ocak aylarında gelecek yeni güncellemelere dair bir basın bülteni yayınlandı. Bunu aşağıdan okuyabilirsiniz:

Save the World’ün Geleceği

Fortnite hızlı bir şekilde büyüme kaydetti. Oyuna ilginizden ötürü oldukça mutluyuz. Çok az sayıda tester ile başlayan topluluğumuz şu anda çok daha ötesine ulaştı. Hepinizin Fortnite hakkında bolca önerisi ve geri bildirimi bulunurken, biz de bunları dinlemeye devam ediyoruz.

RNG sistemiyle ilgili söyledikleriniz şu şekilde;

‘Oynanan herolar da dahil her şey RNG’ye bağlı. Sonunda düzgün bir şey elde ettiğinizde, bonus statlara da RNG karar veriyor. Yani her şey RNG üstüne dönüyor.’

Bu hissi azaltacak yeni özellikler getiriyoruz ve aynı zamanda ödül seçimlerinizi de arttıracağız. Daha çok görev, storm ödülü ve aktivite ekledik. Üstelik daha fazlasını da yapmayı planlıyoruz! Yakında oyuna eklenecek olan özellikler şöyle;

Event Currency  Store – Etkinliklere özel eşyaları buradan etkinlik kazanımlarıyla (Halloween Candy gibi) alabileceksiniz. Bir etkinlik mağazasına gidip para birimlerinizi çeşitli eşyalar üzerinde harcayabileceksiniz. Bu özellik Aralık ayında geliyor.

Hero Rarity Evolution – Amacınız heroların daha nadir şekillerde gelişmesi. Böylece bir heroyu alıp seviye atlatabilecek, turuncu ya da legendary hero hâline getirebileceksiniz. Bu özellik de Aralık ayında eklenecek.

Açıklık hakkında söyledikleriniz şu şekilde;

‘2 saat kadar oyunu oynadım ve oyun içindeki olayı anladım fakat onun dışında ne yapacağım konusunda kafam karışıyor. Karakterleri nasıl değiştireceğim, Llama’nın verdiği silahları nasıl kullanacağım? Bunlar fazlasıyla kafa karıştırıcı.’

Arayüzü anlayabilmeniz için daha da kolay hâle getirmemiz gerekiyor. Amaçlarınız ve toplayacaklarınız fazlasıyla net olmalı. Yakında oyuna eklenecek olan özellikler şöyle;

Envantere Her Yerden Erişim – Popüler isteklerinizden birisi buydu ve artık hallettik. Oyun olabildiği kadar hızlı olacak. İstediğiniz zaman, her yerden envanterinize erişebileceksiniz. Bu özellik Aralık ayında geliyor.

Eşya Toplama – Şematikleri, survivorları ve itemları yönetmek için daha iyi yöntemler istiyorsunuz. İlk adım olarak hassas menüler sayesinde zamandan tasarruf sağlayacaksınız. Bu özellik Aralık ayında geliyor.

Görev Haritası – Nereye gideceğinizi ve oynarken ne yapacağınızı bilmeniz gerekiyor. Bütün görevlerinizi rahatlıkla görebilmenizi, nasıl tamamlayacağınızı ve karşılığında ne alacağınızı görmenizi istiyoruz. Gelecekteki görevleri seçip inceleyerek planlama yapabileceksiniz. Bu özellik Ocak ayında geliyor.

Fortnite save the world modu guncelleniyor 2

Oyunun kendini tekrar etmesi hakkında söyledikleriniz şu şekilde;

‘En büyük şikayetlerden birisi oyuncuların sıkılması çünkü bir süre sonra oyun kendini tekrar etmeye başlıyor. ‘

Fornite büyüdükçe, alıştığınız Survival ve Challenge the Horde gibi modları da değiştirip cilalamayı istiyoruz. Aynı zamanda size yeni ve heyecan verici özellikler de sunacağız. Bu yüzden de oyuna Mini Bossları katıyoruz. Yakında eklenecek özellikler şöyle;

Mini Boss – Bu yeni ufak bossları oyunun çeşitli yerlerinde göreceksiniz ve farklı davranışlar sergileyerek değişiklik katacaklar. Bu adımın ardından oyuna gerçek boss yaratıkları da eklenecek. Özellik Aralık ayında geliyor.

Oyun sonu yani end game hakkında söyledikleriniz şu şekilde;

‘Oyun henüz bitmiş değil yani ilerleyişin bir anlamı olmuyor. Oyunun bütün seviyelerinde aynı eğlenceyi yaşıyorsunuz.’

Hikâye odaklı modları geliştirmeye devam edeceğiz ve bu sırada farklı etkinlikler ve rekabetçi end game içerikleri de ekleyeceğiz. Yakında eklenecek özellikler şöyle;

Survival v2 – Oyuna yeni başlayanlar ya da end game içeriğine gelenler için ilgilenecekleri yeni etkinlikler getirmek istiyoruz. Survival modu daha iyi yapmamız için bize harika önerilerde bulundunuz. Yeni Survival modunu da yakında sunacağız. Bu mod Aralık ayında eklenecek.

Bunları oyuna dair bazı endişelerinizi gidermek için ilk adımımız olarak görüyoruz ve yeniliklere devam edeceğiz. Sorunları çözmek için tartışıp daha çok iletişimde kalmamız gerekiyor. Bize Fortnite hakkında şimdiye kadar yüzlerce öneri, geri bildirim ve tavsiye sundunuz. Bunları uygulamak zaman ve enerji istiyor fakat Fortnite’ı olabildiğinin en iyisi hâle getireceğiz.

Harika bir topluluk kurmamıza yardımcı oldunuz ve ekibimizde çalışan herkes için çıtayı yükselttiniz. Şahsi olarak, Fornite’ın beklentilerimizi aşmasına yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Darren Sugg – Epic Games ve Fortnite Yaratıcı Yönetmeni

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.