Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Final Fantasy 14 Başarısından Dolayı Satıştan Kaldırıldı!

Final Fantasy 14: Endwalker ek paketinin o kadar iyi olduğu ortaya çıktı ki Square Enix, oyunu dijital ve sabit mağazalardan geçici olarak kaldırmak zorunda kaldı.

Square Enix, “başarıdan dolayı acı çekmek” sözünün ne kadar doğru olabileceğini zor yoldan Final Fantasy 14 sayesinde öğrendi. Şirket, oyunu hem dijital hem de kutulu sürümler olmak üzere geçici olarak satıştan kaldırdı. Oyunun deneme sürümünü indirme seçeneği de devre dışı bırakıldı ve zaten oyunun sahibi olan kişiler yalnızca “gece geç saatlerde ve sabahın erken saatlerinde” giriş yapabilecek.

Ürün geri çağırmaları genellikle tasarımdan kaynaklanan kusurları ve bunda çok ciddi kusurları içerir ancak bu durumda sorun tamamen farklı. Suçlu; Final Fantasy 14: Endwalker genişlemesinin aşırı başarısı. Zaten erken erişimde olan ek paket, FFXIV’e Steam’deki en popüler oyunlar arasında bir yer sağladı. Oyuncu sayısı şimdi biraz düştü ancak oyun hala Valve platformunda ilk 20’de ve son yedi yılda olduğundan çok daha iyi durumda. Oyunun PS4 ve PS5’te de mevcut olduğunu unutmayalım.

Final Fantasy 14’ün Yönetmeni Özür Diledi

Final Fantasy 14

Maalesef oyunun popülaritesi sunucularının kapasitesini aştı. Final Fantasy 14 oynamaya istekli olanlar, sunucuya katılmak için sıraya girmek zorunda kaldı. Dakikalardan bahsetmiyoruz, sıralar çoğu zaman uzun saatler sürdü. Oyuncular bu durumdan rahatsızlıklarını sıklıkla dile getirdi. Özellikle sorunlar iki haftadır devam eden sorunlardan dolayı oyunun yönetmeni Naoki Yoshida bizzat özür diledi.

Final Fantasy 14: Endwalker genişlemesi oyuncular tarafından büyük bir coşkuyla karşılandığı için Square Enix’in oyunun dağıtımını askıya alma kararı daha da acı verici oldu. Sorunlar çözülene kadar kısıtlamalar devam edecek, bu da oyunun perakende mağazalardan da çekilmesi göz önüne alındığında, muhtemelen bu durum birkaç günden (hatta haftalardan) daha uzun sürecek.

Final Fantasy XIV Endwalker - Launch Trailer

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.