Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

İsim Değişikliği Facebook’a Yaramadı: Kayıp 500 Milyar Dolar

Facebook şirketinin ismi beş ay önce Meta olarak değiştirildi. İsim değişikliğinden sonra ise Meta için işler iyiye gitmedi.

Facebook‘un ana şirketini Meta olarak yeniden isimlendirmesi üzerinden yaklaşık beş ay geçti ve bu değişim sorun yaratmadı. Apple ve Google gibi şirketler, Meta’nın kişisel verilerinizi mümkün olduğunca fazla izleme modelini gizlilik değişikliklerini size geri satmak için dahil etmeye başladı. Bu ayın başlarında şirket hisse senedi değerinin yüzde 30‘unu kaybetti. İşler Meta için daha da kötü görünüyor.

Apple ve Google’ın, kullanıcıların Meta‘nın izleyicilerini engellemesine izin veren gizlilik önlemleri, şirketin gelirini açıkça sekteye uğratıyor zaten bu izleyiciler, birçok kullanıcının platformdan uzaklaşmasına sebep olmuştu. Rastgele veya ürkütücü derecede doğru reklamlara sürekli maruz kalmak kullanıcıları rahatsız etti. Fakat popülerliğin azalması için daha fazla neden var, Tiktok.

Facebook Artık En Zengin On Şirketten Biri değil

Facebook Meta

New York Mag’e göre Facebook, isim değişikliğinden bu yana 500 milyar dolar kaybetti ancak bunun için yalnızca yeni ismi suçlamak adil değil. Zuckerberg, isimle beraber gelen değişikliklerle şirketi yeni ve biraz garip bir yöne yönlendiriyor gibi göründü. Bu düşüş, şirketin dünya listesinin en zengin on şirketinden uzaklaşmasına neden oldu. Şirket, 6. sırayı elinde tutuyordu ancak son beş aydır Tencent ve Nvidia gibi şirketlerin gerisine düştü.

Elbette, Meta kaybedecek parası çok olan bir şirket ve Zuckerberg, kendisine maliyeti ne olursa olsun tüm bu metaverse olayını yaşatmak için kararlı görünüyor. Belki metaverse üzerindeki bu kumar işe yarar. Meta ve Facebook‘un bu tuhaf hırslardan sağ çıkıp çıkamayacağı ise henüz belli değil.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.