Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Epic Games Store Duyuruldu!

Epic Games Store ile tüm geliştiriciler daha az komisyon ödeyerek oyunlarını yayınlayabilecekler.

1991 yılında ABD’nin Potomac kentinde kurulan Epic Games son iki yıldır adından epey bir söz ettirdi. Milyonlarca dolar gelir elde eden firma yeni bir proje ile karşımıza çıkıyor.

Epic Games Store Duyuruldu 2

Kuşkusuz günümüzün en büyük oyun dağıtım platformu Steam. Bilgisayar oyuncularının yakından tanığı bu platformda birbirinden ünlü firmalar çeşitli oyunları yayınlıyor. Steam satılan oyunlar üzerinden yayıncılardan belirli bir komisyon alarak kasasını dolduruyor. Epic Games yeni bir oyun dağıtım platformu üzerinde çalışarak kendi oyun dağıtım mağazasını açmaya karar vermiş. İnternet üzerinden ulaşılabilen mağazada Epic Games hem kendi oyunlarını oyuncular ile buluşturacak hem de farklı geliştiricilere düşük komisyon ile oyuncularını satmalarına müsade edecek.

Edindiğimiz bilgilere göre geliştiriciler hangi oyun motorunu kullanırsa kullansınlar Epic Games Store üzerinden oyunlarını yayınlayabilecekler. Tabii Epic Games’in oyun motoru olan Unreal Engine’ni kullanan geliştiriciler Epic Games’in bazı telif haklarından da avantajlı bir şekilde yararlanacaklar. Unreal Engine oyun motoru ile geliştirme yapan ve oyununu Epic Games Store’da yayınlayan geliştiriciler gelirler üzerindeki tüm telif haklarından da muaf sayılacaklar.

Epic Games geliştiricilere yüzde 88 orana varan gelir payı sunacak. Bu gelir payları yüzde 11 ve yüzde 88 arasında değişecek. Oyunun hangi motorlar geliştirildiği, fiyatı, telif hakları vs. gibi durumlar gelir payını da önemli ölçüde etkileyecek.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz aylarda oyuncuların mesajlaşma platformu olarak kullandığı Discord’da buna benzer bir adım atmış ve oyun dağıtım platformu yayınlamıştı.

Fortnite ile tüm dünyada 200 milyondan fazla oyuncuya ulaşan ünlü geliştirici kazandığı milyar dolar ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

Epic Games’in kurucusu ve CEO’su Tim Sweeney, mağazayla ilgili olarak, “Geliştiriciler olarak uzun zamandır makul fiyatları olan, bizi oyuncularımıza doğrudan ulaştıran bir mağazanın hayalini kuruyorduk. Fortnite’ın başarısı sayesinde imkânlarımızı diğer geliştiricilerle paylaşarak bu mağaza hayalini gerçekleştirebileceğiz.” dedi.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.