Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

En İyi Matrix Oyunları Neler?

Sinemalarda Matrix Resurrections ile hayranlar, orijinal üçlemeden bu yana geçen yirmi yılda hangi Matrix oyunlarının hala oynanabileceğini merak ediyor.

En iyi Matrix oyunlarını derlediğimiz içeriğimize hoş geldiniz. Merakla beklenen The Matrix Resurrections filmi nihayet sinemalardayken film serisinin hayranları, şu anda hala oynanabilecek birkaç Matrix oyunuyla Matrix’e nasıl girebileceklerini merak ediyor. Gerçekten de, filmlerin dünyası zaten teknoloji ve kod temaları etrafında inşa edildiğinden, Matrix serisi video oyunu uyarlamaları için en uygun görünen bir film serisi.

Matrix film serisi, içinde yaşadığı dünyanın, insanlığın gerçekte karşılaştığı korkunç gerçeklikten kurtulmasını engelleyen bir simülasyon olduğunu keşfeden bir bilgisayar korsanı olan Neo’nun hikayesini anlatıyor. Durdurulamaz bir Ajan Smith ile savaşırken mermilerden kaçmak, herhangi bir oyuncunun bir aksiyon-macerada sahip olabileceği en eğlenceli şeylerden bir tanesi olacağı için en iyi Matrix oyunlarını bir araya getirdik.

En İyi Matrix Oyunları Listesi

En İyi Matrix Oyunları

Enter The Matrix: Zamanına Göre İddialı Bir Oyun

Enter the Matrix, en iyi Matrix oyunlarının ilki. Shiny Entertainment tarafından geliştirilen, ancak Wachowski’ler tarafından yönetildi. Riskli kombinasyon, video oyunu ile serinin ikincisi olan Matrix Reloaded ile birlikte yayınlandığı film arasında harika bir ilişki kurulmasına neden oldu. En iyi Matrix oyunlarının ilki Enter The Matrix, Niobe ve Ghost’un Osiris’in son mesajını nasıl aldıklarını gösteriyor ve Matrix dünyasını farklı karakterlerin bakış açılarından yakalayarak filmin hikayesini detaylandırıyor.

Neyse ki Enter the Matrix’in bir kopyasını bulmak çok zor değil. Dört milyondan fazla kopya satıldı ancak oyun uzun süredir üretimden kalktığından, herhangi birinin yakın zamanda yeni bir tane bulması pek olası değil. Serinin video oyunlarının keyfini çıkarmaya başlamak isteyen Matrix hayranları bu nedenle internetteki bağımsız satıcıların eski video oyun mağazalarına güvenmek zorunda kalacak. Wachowski’ler tarafından yönetilen ve yazılan, bol eğlenceli oynanış üzerine yazılmış bir saatten fazla görüntüye sahip bir oyun için, böyle bir fırsat keşfedilmeye değer bir fırsat.

En İyi Matrix Oyunları

The Matrix Path Of Neo: Serinin Başına Dönen Yapım

En iyi Matrix oyunları listemizin ikinci AAA oyunu The Matrix: Path of Neo. Orijinal Matrix üçlemesinin sonuncusunun yayınlanmasından iki yıl sonra Path of Neo, öncekinden farklı olarak orijinal filme odaklanıyor. Yine Wachowski’ler tarafından yönetilen oyun, yönetmen çiftinin oyun dizileriyle birlikte kullanmak üzere seçtiği, The Matrix’in ana dizileri arasında geçiyor. Daha az iddialı olmasına rağmen Path of Neo, Enter the Matrix’in aksine eleştirmenler tarafından sıcak karşılandı. Oyun, bir Matrix filminin yayınlanmasına eşlik etmemesine rağmen altı milyondan fazla kopya sattı.

Burada da The Matrix: Path of Neo’nun bir kopyasını satın almak çok zor değil. Path of Neo fiyatları, Enter the Matrix’ten biraz daha fazla değişiklik gösteriyor, ancak yine de genellikle ucuz. Ek olarak, oyun Nintendo GameCube’de yayınlanmadı, bu da bir kopya arayanlara, oynamak için hangi konsolu kullanabilecekleri konusunda daha az seçenek veriyor. Yine de Path of Neo, Neo’nun Matrix filmindeki görkemli dövüşlerinin aynısını yaşamak isteyen oyuncular için sağlam bir deneyim sunuyor.

En İyi Matrix Oyunları

The Matrix Awakens: İnanılmaz Bir Teknoloji Demosu

En iyi Matrix oyunları listemizin sonuncusu Matrix Awakens, Matrix serisindeki en yeni video oyunu. Matrix Resurrections beklentisiyle piyasaya sürülen Awakens, 9 Aralık’ta 2021 Oyun Ödülleri’nde çıkış yaptı. Ücretsiz olarak indirilen oyun, gerçek bir oynanabilir deneyimden çok bir demo işlevi görüyor. Epic Games ve Matrix Resurrections’ın yazar-yönetmeni Lana Wachowski tarafından yapılan Matrix Awakens, Unreal Engine 5 ve yeni nesil konsol grafiklerinin gücünü görmemizi sağlıyor.

Gerçekten de, Matrix Awakens oynamak isteyenlerin ya bir PS5 ya da bir Xbox Series S’ye sahip olmaları gerekiyor, bu da ücretsiz bir indirme olmasına rağmen, hayranlar için onu eski oyunlardan herhangi birine göre potansiyel olarak daha pahalı hale getiriyor. Bununla birlikte, mevcut nesil bir konsol satın almak için zaman ve para yatırabilenler için, teknoloji demosu, Matrix Awakens’ın tonlarca gizemli mesaj ve 38.146’dan fazla araba ile ücretsiz olması için bol miktarda içeriğe sahip. Ek olarak, grafikler gerçek zamanlı dijital sanatın başarabileceklerinin sınırlarını gerçekten zorluyor.

The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience

Ne yazık ki, birçok Matrix oyunu ya kapandı ya da yok olup gitti. Matrix Online sunucuları uzun zaman önce kapandı ve whatisthematrix.com‘daki mini oyunlar, web sitesi kapandığında 2011’de kayboldu. Yine de, Wachowkis’in Matrix filmleri gibi, hiçbir zaman bu kadar başarılı olamasalar bile, ortamlarının sınırlarını zorlayan birkaç ilginç seçenek mevcut.

Ayrıca Matrix filmlerini henüz izlemediyseniz ve Matrix filmleri hangi sırayla izlenir bilmiyorsanız bu içeriğimize mutlaka göz atın.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.