Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

PC İçin En İyi Android Emulator 2021 Önerileri

Bilgisayarınızda kusursuz bir Android deneyimi yaşamanız için kullanmanız gereken en iyi Android emulatorlerini bir araya getirdik. İhtiyacınıza göre içlerinden bir tanesini seçebilirsiniz.

Android oyunlarını PC’de çalıştırmak mümkün, sadece bir Android emülatöre ihtiyacınız olacak. Peki en iyi Android emulator hangisi? Aklınızdaki tüm soru işaretlerini gidermek için sizlere detaylı bir rehber içerik hazırladık. İster büyük ekranda oyun oynayın, ister telefonunuzun kaldırmadığı uygulamaları test edin. Android emulator nedir diyorsanız, çok basit şekilde PC üzerinden Android uygulamalarını ve oyunlarını çalıştırmanızı sağlayan yazılımlardır.

Belki iPhone’dan Android’e geçiş yapıyorsunuz veya yalnızca bir Özel ROM’u test etmek istiyorsunuz, Android Emulator ile olasılıklar sonsuz. BlueStacks her zaman PC için Android emulatorleri listesinin başında yer alırken, diğer birkaçı da hızla popüler olmaya başladı. Bu nedenle kafa karışıklığınızı gidermek adına PC için en iyi Android Emulator listesi hazırladık.

En İyi Android Emulator 2021 Önerileri

En iyi android emulator

Piyasadaki en çok kullanılan, güvenli ve en hızlı android emulator çeşitlerini sizler için tek listede birleştirdik. Aşağıdaki Android emulatorlerinin isimlerine tıklayarak resmi web sitelerini ziyaret edebilir ve bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Bunun yanı sıra hepsini detaylı olarak artıları ve eksileriyle açıkladık.

En İyi Android Emulator Hangisi?

En iyi android emulator

1- BlueStacks

BlueStacks, muhtemelen Android kullanıcıları arasında en bilinen emulator. Bu program, oyun oynamak için tercih edilir ve BlueStacks kurulumu inanılmaz derecede kolay. Play Store dışında, BlueStacks için optimize edilmiş uygulamaları kendi uygulama mağazasından indirme seçeneğiniz de mevcut.

BlueStacks’ın önemli bir dezavantajı, üretkenlik uygulamalarında yavaşlaması. Bunun dışında karşınıza sürekli çıkan sponsorlu reklamlar, emulatorun diğer en iyi ücretsiz Android emulatorlerinin gerisinde kalmasına neden oluyor. Özellikle BlueStacks 4 hakkında konuşmak gerekirse, düşük işlemci ve bellek kullanımı sayesinde mükemmel bir oyun performansı getiriyor.

BlueStacks, genellikle en iyi android emulatoru olarak kabul görür ve şu anda Android 7.1.2 (Nougat) tabanlı olarak çalışır. Uygulamayı kullanmak tamamen ücretsiz. Eğer reklamsız ve premium sürüme sahip olmak isterseniz 24 dolar ödemeniz gerek. Teknik bilgi gerektirmeyen kolay kurulumu ve çoklu hesap desteği ile tercih edebilirsiniz.

En iyi android emulator

2- Nox Player

Nox Player özellikle mobil oyuncuları hedefleyen bir program. Emulator, diğer Android uygulamaları için mükemmel bir şekilde çalışsa ve tüm Android deneyiminin keyfini çıkarsa da, PUBG veya Justice League gibi devasa oyunları oynamak için en uygun emulator. Nox Emulator‘ın en iyi yanı, hiçbir sponsorlu reklam olmadan tamamen ücretsiz olması.

Nox Player, Klavye, Fare ve Gamepad tuşlarını eşlemenize olanak tanır. Hatta hareketler için klavye tuşları atayabilirsiniz, örneğin sağa kaydırmak için harita kısa yolunu kullanabilirsiniz. Ayrıca, en iyi oyun sonuçlarını elde etmek için ayarlar seçeneğinde işlemci ve bellek kullanımını belirleyebilirsiniz.

Nox ile ilgili tek sorun, sisteme çok fazla yük bindirmesi. Bu nedenle, tonlarca başka uygulamayı kullanamazsınız. Ayrıca bu emulator maalesef Android 5 tabanlı, yani eski bir sürüm. Tek cihazda birden çok pencere seçeneği ve tamamen ücretsiz olması ile tercih edebilirsiniz.

En iyi android emulator

3- MEmu

MEmu, diğer en iyi android emulatorlerine kıyasla nispeten yeni bir yazılım. Bundan 6 yıl önce piyasaya sürülen MeMu Play yine oyun odaklı bir yazılım. En hızlı android emulator olma yolunda emin adımlarla ilerleyen bu program neredeyse BlueStacks ile eşdeğer.

MeMu Android emülatörünün en önemli özelliklerinden biri hem AMD hem de Nvidia yongalarını desteklemesi. Ayrıca yazılım; Android Jelly Bean, Kit Kat ve Lollipop gibi farklı Android sürümlerini de destekler. MeMu, yüksek performanslı oyun oynamayı savunurken, grafik performansı nispeten zayıf. Diğer uygulama oynatıcılara kıyasla dokuların ve pürüzsüzlüğün kötü olduğunu gördüm.

MEmu şu anda Android Lollipop tabanlı ve üretkenlik uygulamalarıyla gayet yüksek performanslı ve Ingress veya Pokémon Go gibi oyunlar oynamayı dört gözle bekliyorsanız, seçmeniz gereken emulator bu. Google Haritalar’da sanal konumunuzu ayarlama yeteneği ve tamamen ücretsiz olması ile tercih sebebi.

En iyi android emulator

4- Ko Player (CentOS)

Tıpkı diğer en iyi Android emulatorleri gibi, Ko Player da hafif bir yazılımla gecikmesiz oyun deneyimi sunmaya odaklı bir program. Ko Player ücretsiz olduğu için, sağda solda biraz reklam görebilirsiniz. Uygulama oynatıcısını yüklemek ve uygulamalar arasında gezinmek kolay. Ayrıca klavye eşleme ve gamepad desteği de mevcut.

Bu Android öykünücüsünün dezavantajı, bazen aniden donması. Ayrıca, oyun oynatıcısı biraz sorunlu ve kullanıcının Android emulatorunu kullanmasını zorlaştıran bir yapıda ancak kurulumu kolay olması, tamamen ücretsiz olması, basit arayüzü ve tüm cihazları desteklemesi ile gerçekten tercih sebebi. En iyi android emulator diyemem ama deneyebilirsiniz.

En iyi android emulator

5- Genymotion

Genymotion, sıradan Android bir android emulatoru değil; Yalnızca geliştiricilere yönelik. Bu uygulamanın Android simülatörü, uygulamaları farklı Android sürümleriyle çeşitli sanal cihazlarda test etmenize olanak tanır. Emülatör, Android SDK ve Android Studio ile uyumlu. Hatta macOS ve Linux desteği de mevcut. Android pc emulator dediğimiz zaman aklımıza ilk gelen isimlerden olmasa da, geliştiricilerin ilk tercihi.

Genymotion geliştiricilere meyilli olduğu için birçok geliştirici dostu özellik ile donatılmış durumda ve Android oyun deneyimi arayanlar için doğru bir seçim değil. Çünkü uygulamanın deneme sürümü mevcut olsa da yıllık ödemeniz gereken fiyat 136 dolar olduğu için oyun oynamak için doğru tercih değil.

Android Studio’yu desteklemesi, MacOS ve Linux’ta çalışması, Android 4.1’den 8.0’a kadar olan sürümleri çalıştırması ile geliştiricilerin tercih etmesi gereken en iyi Android emulatoru kesinlikle bu.

En iyi android emulator

6- Android Studio

Android Studio, Google’ın kendi geliştirdiği bir geliştirme ortamı ve özellikle geliştiricilere hitap eden bir program. Temel olarak geliştiricilerin uygulamalarını oluşturmasına ve test etmesine yardımcı olacak bir dizi araç ve eklenti ile birlikte gelen bu program, en iyi android emulatorlerinden bir tanesi.

Android Studio’nun yerleşik bir emulatoru mevcut ancak Genymotion’a kıyasla daha az özelliğe sahip. Emülatör tartışmasız genel kullanım ve ağır oyunlar oynamak için değil. Android Studio’nun kurulumu zor ama aynı zamanda birçok geliştiricinin favorisi. Geliştiriciler için en iyi android emulatorlerden bir tanesi kesinlikle bu.

Tamamen ücretsiz olması, Google’ın resmi uygulaması olması ve düzenli olarak güncellenmesi ile geliştiricilerin en iyi android emulatoru olarak gördüğü Android Studio‘yu gözünüz kapalı tercih edebilirsiniz, tabii uygulama geliştiriyorsanız.

En iyi android emulator

7- ARChon

ARChon büyük bir Android pc emulator değil ve büyük bir hayran kitlesi yok. Daha çok Chrome OS işletim sisteminde Android uygulamalarını çalıştırmak için kullanılan bir program. ARChon Android emulatoru, zorlu oyunlar için uygun değil ancak kolay erişimi nedeniyle bir üretkenlik uygulaması kullanmak için mükemmel.

Google, Chrome Web Tarayıcısında iki veya üç Android uygulaması için destek getirdiğinde başladı. Bunu takiben, bir GitHub geliştiricisi bunu biraz daha ileri götürdü ve tüm Android uygulamalarını Chrome’da çalıştırmak için ARChon’u piyasaya sürdü.

Tamamen ücretsiz yapısı, Chrome’a entegre olması ve basit kurulumu ile kesinlikle tercih edebileceğiniz bir program. Chromebook ve Chrome hayranları için en iyi android emulator kesinlikle bu.

En iyi android emulator

8- Bliss OS

Bliss OS, yukarıdaki emulatorlerden biraz farklı. ‘Android Emülatörleri’ Windows PC’nizde Android’i taklit ederken, Bliss OS ise Android’in kendisi ve tamamen ayrı bir işletim sistemi olarak yüklenmesi gerek. Kurulumuna gelince, bir Virtual Box kullanabilir veya önyüklenebilir bir USB sürücü oluşturabilir ve Bliss OS ROM’u harici depolamaya kurabilirsiniz. Bu yüzden, en hızlı android emulator Bliss OS diyebiliriz.

Bilgisayarınızda tam Android deneyimini arıyorsanız, Bliss OS veya diğer herhangi bir Android x86 tabanlı projeyi kurmak her zaman daha iyi olacaktır. Bliss OS’un açık kaynak kodlu olduğu ve reklamları veya herhangi bir Android emulator karmaşasını içermediği gerçeğinden bahsetmiyorum bile.

Açık kaynak kodlu, reklamsız ve tamamen ücretsiz. Android 9 Pie sürümünü destekleyen nadir programlardan bir tanesi. Substratum Tema motoruna tam destek ve ayrı bir işletim sistemi olarak kurulması onu tam bir ‘en iyi android emulator’ adayı haline getirmeye yeterli.

En iyi android emulator

En iyi android emulator listemizin sonuna geldik. Eğer en hızlı android emulator hangisi diyorsanız benim size önerim BlueStacks ve Bliss OS olacaktır ancak bu durum sizin kullandığınız donanıma göre değişiklik gösterecek. Ayrıca AMIDuOS, Remix OS ve Leapdroid isimli emulatorlerin artık desteklenmediğini ve indirmemeniz gerektiğini unutmayın.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.