Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Electronic Arts, Anında Oyun Başlatma Üzerine Yeni Bir Patent Aldı

Electronic Arts, oyunların önce indirmeye gerek kalmadan anında çalışmasını sağlamak için yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Bu amaçla veri akışını kullanmak istiyor.

Electronic Arts ‘tan geliştiricilerin kafasında ilginç bir fikir ortaya çıktı: özellikle diskteki ağırlığı onlarca hatta yüz gigabayttan fazla olan oyunların, özellikle yenilerinin indirilmesi için bekleme süresini azaltmak. Şirket, oyuncuların oyunlar disklerinde görünmeden önce oynamaya başlayabilmeleri ve oyunu arka planda indirebilmeleri için yayın teknolojisini kullanmak istiyor.

Bu tür bir teknoloji için patent talebi Electronic Arts tarafından ABD Patent Ofisine iletildi ve bu yıl 16 Şubat‘ta onaylandı. Bu oldukça ilginç bir fikir ve kesinlikle indirme sırasında oyuna olan ilgisini kaybedebilecek sabırsız oyuncuları mutlu edecektir.

Electronic Arts Bu Patenti Ne Yapacak?

electronic arts patent

Teknoloji şu şekilde çalışacak: Sürücüsüne daha önce hiç oyun yüklememiş bir kullanıcı, çalıştırmaya çalışırken harici sunucuya bildirimde bulunacak ve oyunu cihazına aktaracak. İstemcinin bağlantısı yeterince iyiyse, oyun arka planda indirilmeye başlayacak. Tüm dosyalar diskte olduğunda, sunucu oyunun kontrolünü buluttan yerel cihaza sorunsuz bir şekilde devredecek. Tüm bunların, indirme ve kurulum için uzun süre beklemek zorunda kalmadan bir oyunu hemen çalıştırmamızı sağlaması gerekiyor.

Görünüşe göre böyle bir teknoloji bir rüya gibi görünüyor. Bununla birlikte, oyuncuları böyle bir seçeneği kullanmaktan etkili bir şekilde caydıracak bazı sorunlar olabilir. Tek başına yayın iyi bir internet bağlantısı gerektiyor. Bu kadar iyi bir internet bağlantısının mevcudiyeti, bu olmadan bazı ülkeler bu hizmeti kullanma şansından mahrum kalacak. Örneğin bizim ülkemizde bu teknolojiyi kullanmak oldukça zor görünüyor.

EA Resmi Web Sitesi

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.