Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Elden Ring Sınıfları: Hangi Karakter Sizin İçin Uygun?

FromSoftware'ın yeni fantastik rol yapma oyunu Elden Ring, yıllarca süren heyecanlı bekleyişin ardından nihayet geldi. Bu içeriğimizde, Elden Ring'de seçebileceğiniz karakter sınıflarını ve özelliklerini sizler için masaya yatırıyoruz.

Elden Ring Sınıfları – Souls oyunları ile tanınan FromSoftware ve Game of Thrones’un yazarı George R. R. Martin ortaklığında geliştirilen Elden Ring, nihayet piyasaya sürülüyor. Fantastik öğelerle çevrili olağanüstü bir açık dünyaya sahip olan oyun, bilhassa karakter sınıfları ile öne çıkıyor. Oyuna başladığınızda hangi Elden Ring sınıfının sizin için uygun olduğunu bulmakta zorlanabilirsiniz.

Oyunda toplam 10 sınıf var. Bunlardan bazıları, önceki FromSoftware oyunlarından bilinirken, bazıları ise Souls oyunlarında gördüğümüz karakterlerin farklı bir varyasyonu. Elden Ring, oyundaki yol haritanızı ve karakterinizi belirleme konusunda biraz daha esnek, ancak yapacağınız sınıf seçimi maceranızı kesinlikle etkileyecektir.

Her sınıfın başladığı teçhizat ve istatistiklerle birlikte tüm özelliklerin üzerinden geçeceğiz. Tarnished’deki yolculuğunuzun başlangıcında göreceğiniz bir NPC olan Melina ile ilk kez tanıştıktan sonra, karakterinizi seviyelendirmeye ve rünlerinizle özellik yükseltmelerine yatırım yapmaya başlayabileceksiniz. Rehberimiz, o zamana kadar Elden Ring sınıflarından hangisinin oyun tarzınıza en uygun olduğunu seçmenize yardımcı olacak.

Tüm Elden Ring Sınıfları

Elden Ring, ilk Soulslike RPG deneyiminiz olacaksa, Vagabond ve Astrologer sınıfları iyi bir başlangıç ​​olacaktır. Daha deneyimli oyuncular, Samurai veya Prisoner gibi ilginç başlangıç ​​teçhizatları ve özelliklerine sahip sınıfları tercih edebilirler. İşte tüm Elden Ring karakterleri:

SınıflarLVLVIGMNDENDSTRDEXINTFTHARC
Vagabond91510111413997
Warrior811121110161089
Hero7149121697811
Bandit51011109139814
Astrologer691598121679
Prophet710148111071610
Samurai91211131215988
Prisoner61112118141469
Confessor1010131012129149
Wretch11010101010101010
Elden Ring karakter sınıfları ve istatistikleri

Herhangi bir RPG’de olduğu gibi, Elden Ring ​​sınıfları ve istatistikleri de ne tür teçhizat veya büyü kullanabileceğinizi belirliyor. Zamanla, karakterinizi istediğiniz yönde uzmanlaştırmaya ve komple bir yapıya yönlendirebilecek niteliklere yatırım yapacaksınız. Oyundaki istatistiklerin anlamı şöyle:

  • Vigor: Sağlığı artırır.
  • Mind (Zihin): Büyüler için Focus Points’i artırır.
  • Endurance (Dayanıklılık): Ekipman yükünü kontrol eder.
  • Strength (Güç) / Dexterity (El Becerisi): Belirli fiziksel silahları donatmak için gereksinimler ve bunlarla verdiğiniz hasarı ölçekler.
  • Intelligence (Zeka) /Faith (İnanç) / Arcane (Gizlilik): Büyü için önkoşullar ve hasar ölçeklendirmesi sunar.

Vagabond

elden ring sınıfları vagabond

Vatanından sürülen bir şövalye olan Vagabond, FromSoftware’ın diğer Souls oyunlarına aşina olmayanlar için oldukça kapsamlı bir başlangıç ​​sınıfıdır. Elden Ring karakterlerinden Vagabond, tek elle kullanılan bir kılıç, bir kalkan ve zırhla başlar, yani Lands Between’de savaşmak için iyi bir donanıma sahip olacaksınız.

Yolculuğunuza 15 Vigor puanı ile başlamak, erken karşılayacağınız çoğu düşmandan birkaç darbe almaya yetecek kadar sağlığa sahip olacağınız anlamına gelir. Fakat yeni oyuncular için en önemlisi, Strength (Güç) ve Dexterity‘e (El Becerisi) yatırılan puanlardır, ki bu çeşitli fiziksel silahları erkenden alıp deneyebileceğiniz anlamına gelir. Beğendiğiniz silah türleri hakkında fikir edinmeye başladığınızda, istediğinize fazla puan yatırabileceksiniz.

Warrior

elden ring warrior

Aynı anda iki bıçak kullanarak savaşan göçebe bir savaşçı olan Warrior, yüksek başlangıç El Becerisi (Dexterity) ve daha az Vigor (Sağlık) ve Strength (Güç) ile Vagabond’a kıyasla biraz daha uzman bir sınıftır. Çift kılıç ve bir kalkanla başlar. Hızlı bir şekilde hazırlanıp savaşmak istiyorsanız Warrior iyi bir seçimdir. Fakat önceki FromSoftware oyunlarındaki Warrior sınıflarının aksine, büyük silahlar kullanmak isteyenler bunun yerine bir sonraki Elden Ring sınıfı olan Hero’yu tercih etmelidir.

Hero

elden ring hero

Hero sınıfı, Warrior’dan biraz daha fazla dayanıklılık isteyen yakın dövüş odaklı oyuncular için alternatif bir seçimdir. Hero, yüksek Strength (Güç) ve Vigor (Sağlık) istatistikleriyle tamamlanan daha büyük bir kalkan ve bir savaş baltasıyla başlar. Oyunun ilk saatlerinde Soulslike dövüş becerilerinize güveniyorsanız, bu sizin için iyi bir seçim olacaktır. Fakat güç gerektiren daha farklı bir silah türüne yönelmeniz halinde Dexterity‘ye (El Becerisi) puan yatırmanız gerekebileceğini unutmayın.

Bandit

elden ring sınıfları bandit

Elden Ring sınıfları için en ilgi çekici olanlardan Bandit, küçük bir kalkan, bir bıçak, bir yay ve oklarla donatılmış olarak başlar. Yüksek Dexterity (El ​​Becerisi) istatistikleri her iki silahla da iyi eşleşir, ancak Arcane (Gizlilik) de oldukça yüksek bir puanla gelir.

Kısa yayla kritik vuruşlar yapmak, gizlice arkadan bıçaklamak veya küçük kalkanı savuşturmada son derece becerili olan Bandit, Wretch’ten sonraki en düşük seviyeli başlangıç ​​sınıfıdır. Fakat bu durum, seviyeniz arttıkça kendi istatistiklerinizi yönetmek için size çok fazla alan bırakır.

Astrologer

elden ring karakterleri

Astrolog, büyü yapmaya veya ruh çağırmaya odaklanmak isteyen oyuncular için en iyi başlangıç sınıfıdır. Yedek olarak bir asa, küçük bir kalkan ve kısa kılıçla ve birden fazla hedef için saldırı büyüleriyle başlarlar. Astrolog, yüksek bir Mind (Zihin) puanı ile geldiği için başlangıçta daha yüksek sayıda Focus Points’e sahip olacaksınız. Bu sayede Spirit Calling Bell’i aldıktan sonra ruh müttefiklerini çağırabilirsiniz. Elden Ring’de istediğiniz zaman çeşitli ruhları çağırabilmek, Souls oyunlarında olmayan yeni bir özellik.

Prophet

elden ring peygamber

Uğursuz kehanetler nedeniyle dışlanan, ancak iyileştirici büyüler konusunda bilgili olan Prophet, Warrior ve Hero gibi, alternatif uzmanlıklara sahip bir büyü sınıfıdır. Astrolog gibi Peygamber de, ruhları çağırmak için yüksek bir başlangıç ​​Mind (Zihin) puanına sahiptir. Ayrıca yüksek Faith (İnanç) puanı sayesinde daha çok şifa ve fayda sağlayan büyü yapabiliyor. Vigor (Sağlık) ve Strength (Güç) istatistikleri de hiç fena olmayan Prophet, bu sayede yakın dövüşteki şansınızı artırıyor.

Samurai

elden ring samuray

Land of Reeds’ten yetenekli bir dövüşçü olan Samuray; katana, uzun yay, kalkan ve ateşli oklarla donatılmış olarak geliyor. Bu, Warrior’dan sonra en yüksek ikinci Dexterity’e (El Becerisi) puanına sahip sınıftır. Elden Ring’e Samuray olarak başlamak, size oyunun ilk safhalarında bazı stratejiler denemeniz ve açık dünyadaki türlü belalarla uğraşmanız için çeşitli araçlar sunar.

Prisoner

elden ring sınıfları prisoner

Elden Ring sınıfları arasında son derece ilginç bir seçenek olan Prisoner, hüküm verilmeden önce seçkinler arasında yaşamış ve büyücülük eğitimi almış demir maskeli bir mahkumdur. Bir kılıç, asa ve kalkanla başlar. Hem Dexterity (Beceri) hem de Intelligence (Zeka) özelliğinde 14 puana sahiptir. Bu da onu bir tür ‘vahşi haydut büyücü’ olarak konumlandırıyor.

Confessor

elden ring confessor

Gizli operasyonlarda usta bir kilise casusu olan Confessor, büyülerinde olduğu kadar kılıçta da ustadır. Confessor sınıfı aslında bir savaş büyücüsüdür. Her ikisi de 12 puan olan Strength (Güç) ve Dexterity (Beceri) istatistikleriyle birlikte bir kılıç ve kalkanla başlarlar. Ayrıca Faith (İnanç) özelliğinde de 14 puana sahip olacaksınız. Bu da Prophet gibi şifa ve faydalı büyülere yatırım yapabilecekleri anlamına geliyor.

Confessor sınıfını seçmeniz halinde istatistiklerinizi nasıl artırdığınız konusunda biraz daha dikkatli olmanız gerecek. Birkaç farklı istatistiğe istikrarlı bir şekilde puan koymalısınız. Bu da, birkaç önemli istatistiğe yönelebileceğiniz Astrolog veya Hero gibi Elden Ring sınıflarına kıyasla ilerlemenizi biraz yavaşlatabilir.

Wretch

elden ring wretch

Önceki FromSoftware oyunlarında olduğu gibi Wretch, en zor başlangıç ​​sınıfıdır. Zırhınız yok. Sadece temel bir sopanız olacak. Bu nedenle savaştaki en ufak bir beceriksizliğin dahi telafisi olmayacak. Wretch, Level dışındaki tüm istatistik değerlerinde 10 puana sahiptir. Bu yüzden beğeninize göre seviye atlamakta özgürsünüz. Ne tür bir karaktere sahip olacaklarını bilen ve kendine güvenen Soulslike oyuncuları, bu sınıfa muhakkak göz atmak isteyeceklerdir.

Bu rehberimizde, Elden Ring sınıflarını sizler için masaya yatırdık. Yukarıdaki bilgilere göre oyunda size en uygun olan karakter sınıfını seçebilir ve maceraya başlayabilirsiniz! Dilerseniz, Elden Ring incelememize de göz atabilirsiniz. Oyun Steam‘de 499,00 TL iken, PlayStation ve Xbox platformlarında 599,00 TL’den satılıyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.