A24 stüdyolarında yapım aşamasında olan Elden Ring filminin yönetmeni Alex Garland, FromSoftware imzalı fantezi RPG’sinin çok büyük bir hayranı olduğunu ve oyunu tam yedi kez oynadığını söyledi.
20 Haziran’da sinemalarda gösterime girecek olan 28 Years Later için IGN ile bir röportaj gerçekleştiren Garland, Elden Ring’in film uyarlamasına hazırlanırken geçirdiği zaman hakkında konuştu ve en çok zorlandığı boss’un Malenia olduğunu belirtti.
Garland, A24 İçin Elden Ring Filmini Yönetiyor
Elden Ring’i tekrar tekrar oynamasına rağmen Malenia’yı bir türlü geçemediğinden yakınan başarılı yönetmen, şöyle konuştu:
“Şu anda bu oyunu yedinci oynayışımdayım. Seviye atladım, havalı bir kılıcım ve bunun gibi şeylerim var ve kendimi onlara tekrar, tekrar, tekrar ve tekrar fırlatıyorum. Dark Souls’ta öğrendiğim teknik buydu. Daha iyi oluyorsunuz diye bir şey yok, daha çok maymunlar ve daktilolar gibi. Bunu yapmaya devam ediyorsunuz ve sonunda bir gün ölüyorlar”

Garland ayrıca pek çok kişinin zorlandığı yarı tanrı boss’u Starscourge Radahn‘ı yenme konusunda da ipuçları verdi. “Radahn aslında çok daha kolaydı” diyen yönetmen, boss’u kolaylıkla yenmek için oyunun summon sisteminden yararlandığını belirtti. Peki, Garland’dan röportaj sırasında heyecanla beklenen Elden Ring filmi hakkında bir ipucu geldi mi?
Ne yazık ki hayır zira kendisi uyarlama hakkında ayrıntı vermeyi reddederek “bu konuda hiçbir şey söylemeyeceğini” kesin bir dille ifade etti. Şimdilik bu zor proje hakkında bilinen tek şey Garland’ın yazıp yöneteceği, A24 ve Bandai Namco’nun yapımcılığını üstleneceği ve Game of Thrones’un yazarı George R. R. Martin’in de yapımcı olarak yer alacağı. Gelecekte film hakkında daha fazla ayrıntı öğrenmeyi umuyoruz.

