Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Dev Anlaşma: Amazon MGM Stüdyosunu 8.45 Milyar Dolara Satın Aldı!

Beklenen devasa anlaşma nihayet gerçekleşti. Amazon, MGM'yi tam 8.45 milyar dolar karşılığında satın aldı. Prime Video kütüphanesi genişleyecek.

Şirketlerin bugün yaptığı açıklamaya göre Amazon, film ve TV şirketi MGM’yi 8,45 milyar dolara satın almak için anlaşmaya vardı. Bu, e-ticaret devi için önemli bir kazanım ve yaklaşık 4.000 film ve 17.000 saatlik TV şovundan oluştuğu bildirilen bir içerik kitaplığına sahip olacağı anlamına gelmekte. Satın alma, Prime Video hizmeti Netflix ve Disney Plus gibileriyle rekabet ettiği için Amazon’un daha da fazla harcama yapan Prime abonelerini çekmesine yardımcı olacak .

MGM, James Bond ve Rocky serilerinin arkasındaki Hollywood stüdyosu olarak belki de en dikkate değer olanı ancak kütüphanesi, 12 Angry Men gibi klasik filmlerden The Handmaid’s Tale ve Vikings gibi modern TV şovlarına kadar geniş bir yelpazeye sahip. MGM’nin kitaplığı ayrıca The Voice ve Shark Tank gibi senaryosuz TV şovlarını da içermekte. Amazon, satın almanın “müşterilere MGM’nin çalışmalarına daha fazla erişim sağlayacağını” ve stüdyoyu “harika hikaye anlatımına” devam etmesi için “güçlendireceğini” söyledi.

amazon ve mgm

Prime Video ve Amazon Studios kıdemli başkan yardımcısı Mike Hopkins yaptığı açıklamada, “Bu anlaşmanın arkasındaki gerçek finansal değer, MGM’nin yetenekli ekibiyle birlikte yeniden tasarlamayı ve geliştirmeyi planladığımız derin katalogdaki IP hazinesi. Çok heyecan verici ve yüksek kaliteli hikaye anlatımı için pek çok fırsat sunacak” dedi.

Amazon medya işi şimdiye kadar genel imparatorluğunun nispeten küçük bir parçası oldu ancak yine de her yıl içeriğe milyarlarca dolar harcıyor. Prime abonelerinin önemli bir kısmı, birlikte verilen ücretsiz Prime Video yayın hizmetinden yararlanmakta. Şu anda Amazon Prime’a abone olan dünya çapında 200 milyondan fazla kişiden, geçen yıl 175 milyondan fazla video izlendi. Binlerce film ve TV şovu eklemek her iki figür için de bir nimet olacak.

Amazon’un MGM’yi satın alma olasılığına ilişkin raporlar ilk olarak Mayıs ortasında ortaya çıktı. Variety, anlaşmanın Hopkins tarafından müzakere edildiğini bildirdi. Wall Street Journal 24 Mayıs’ta Amazon’un MGM’yi satın almak için bir anlaşmaya yaklaştığını bildirdi.

MGM şu anda Anchorage Capital Group, Highland Capital Management ve Solus Alternative Asset Management dahil olmak üzere bir dizi özel sermaye şirketlerine ait. MGM’nin satışa çıktığı haberleri geçen Aralık ayında ortaya çıktı.

MGM’nin satışı, şirketlerin Netflix ve Disney ile rekabet edebilmek için içerik kitaplıklarını güçlendirmeye çalıştığı bir Hollywood konsolidasyonu döneminde gerçekleşti. AT&T, kısa süre önce medya şirketi WarnerMedia’yı TV şirketi Discovery ile birleştirmek için kurdu ve Disney dışında gelirle dünyanın en büyük ikinci medya şirketini yarattı. Her iki şirketin de kendi yayın hizmetlerine (HBO Max ve Discovery Plus) sahip olması, bunların tek ve daha önemli bir hizmette birleştirilme olasılığını arttırdı.

Amazon’un film ve dizi sektörü haricinde oyun sektörüne yatırım yapmaya devam edeceğini de sizlerle bu haberimizde paylaşmıştık.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.