Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Death’s Gambit İncelemesi

Death's Gambit, Dark Souls'dan esinlenilmiş güzel bir oyun.

Death’s Gambit, White Rabbit tarafından geliştirilen, Adult Swim Games’in yayımcılığını üstlendiği bir 2D RPG oyunu. Dark Souls’dan esinlenilmiş olan Death’s Gambit; tıpkı Dark souls gibi bol bol boss savaşlarıyla dolu, zor bir oyun. Düşman yaratıklar oldukça güçlü, can barları oldukça büyük ve düşmanlardan kaçmak için gereken yetenek seviyesine çıkmak biraz sabır istiyor.Death’s Gambit, zor oyunları ve pixel tasarımları beğenen oyuncuların sevdiği türlerden bir oyun.

deaths gambit incelemesi

Düşmanlardan takla atarak kaçmak, vuruşları savuşturmak, belirli yerlerde canı yenilemek, düşmanları öldürünce kazandığımız puanlarla yetenek seviyesini artırmak gibi bir sürü özelliği Dark Souls’a benziyor olan Death’s Gambit; bu durumdan hiç utanmıyor. Hatta bu kadar benzemesi ile bir bölümde dalga geçiyor. Dark Souls tarzı oyunları seven oyuncular, Death’s Gambit’e bir şans tanımalılar.

deaths gambit incelemesi 1

İlginç bir hikayesi olan Death’s Gambit’te ölü bir askeri canlandırıyoruz. Ölü asker, ölüm ile bir ittifak kurarak Caer Siorai kalesine gidiyor. Amacımız, Caer Siorai kalesindeki ölülerin ruhlarının sonraki hayata geçmesini engelleyen ölümsüzlüğün kaynağını yok etmek. Hikaye oldukça ilginç ancak işlenişi daha da ilginç. Ara sahnelerde sürekli geçmişe veya geleceğe gidiyorsunuz. Hikayeyi takip etmek zor olabiliyor. Death’s Gambit, oldukça kafa karıştırıcı bir hikaye anlatımına sahip.

deaths gambit incelemesi 2

Oyunda Caer Siorai’ye gitmeden önce iki ana mekana bağlı farklı farklı bölgelere gitmemiz gerekiyor. Her bölgede bir boss savaşı bulunuyor. Her bölgenin kendi teması bulunuyor. Her boss farklı ve özel yeteneklere sahip. Boss savaşlarında bosslar, bulundukları mekana özel yeteneklere sahip oluyor.

deaths gambit incelemesi 3

Oyunun grafikleri oldukça başarılı. Gerçekçi grafikler sevenlere hitap etmiyor ancak çok güzel bilim kurgu temalı pixel grafikleri var. Ancak odalar biraz fazla karanlık olduğu için bilim kurgu temasını detaylı inceleyemiyoruz.

deaths gambit incelemesi 4

Eşyalar ve yetenek setleri ile karakteri özelleştirmek oyuna çok güzel bir hava katıyor. Tekrar oynanabilirliğini oldukça artırıyor. RPG elementleri, oyuna güzel bir şekilde serpiştirilmiş.

deaths gambit incelemesi 5

Uzun lafın kısası, Death’s Gambit güzel bir oyun. Dark Souls’dan oldukça etkilenmiş olan başarılı oyun Death’s Gambit’i, buradaki bağlantıya tıklayarak ₺31.00 ile Steam’den satın alabilirsiniz.

Artıları

  • Dark Souls elementleri
  • Güzel RPG sistemi
  • İlginç hikaye

Eksileri

  • Bölgeler fazla karanlık
  • Kötü hikaye anlatımı

İnceleme Özeti

Death’s Gambit İncelemesi

0
Berbat

İçeriği Paylaş

Yazar Hakkında

Ayrıca Okuyabilirsiniz

0

    Cevap Yazın

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Gameplay
    Graphics
    Longevity
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Yorum gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!