Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

CD Projekt RED, Cyberpunk 2077’nin ‘Tanımını’ Değiştirdi

CD Projekt RED, Cyberpunk 2077'nin tanımını değiştirdi ve oyuncular bir güncellemenin oyunun tüm türünü değiştirip değiştiremeyeceğini tartışmaya başladı.

CD Projekt RED, Cyberpunk 2077 1.5 güncellemesi ile birlikte oyunun Steam‘deki açıklamasını beklenmedik bir şekilde değiştirdi. Bu oyun bağlamında geliştiriciler tarafından üç yıldır kullanılmayan RPG terimi yeniden karşımıza çıktı.

Bundan tam 8 yıl önce başlayan ilk duyurularla birlikte Cyberpunk 2077, açıkça bir RPG oyunu olarak ilan edildi ancak E3 2019 sırasında bu terimler değişti. Büyük olasılıkla, oyuncuların kaygısı o dönemde ana faktördü. CD Projekt, lansmanın bir felaket olacağının sinyallerini daha o zamandan vermeye başlamıştı bile.

Cyberpunk 2077 Artık ‘RPG Oyunu’ Oldu

Cyberpunk 2077

O sırada sosyal medyada ve stüdyonun resmi internet sitesinde herhangi bir açıklama yapılmadan oyunun “bir açık dünya aksiyon macera oyunu” olacağını iddia eden yeni bir açıklama ortaya çıktı. Bu durum 15 Şubat 2022 Salı gününe kadar geçerliydi.

Salı günü 15 Şubat 2022’de, yani yeni yamanın yayınlandığı gün, bazı dikkatli oyuncular açıklamanın tekrar değiştirildiğini keşfetti. Büyük güncellemeden sonra geliştiriciler türü tanımlarken “aksiyon RPG” terimini kullanmaya başladı.

Cyberpunk 2077

Oyuncular ve eleştirmenler, oyunu sessizce yeniden etiketlemeye yönelik ilk girişimi kaçırmadı. TheGamer‘dan biraz acımasız bir şekilde, ‘Cyberpunk 2077’nin Keyfini Çıkarıyorum: Şimdi Çok Daha Fazlası, Bunun Bir RPG Olmasını Beklemekten Vazgeçtiğim‘ başlığı ile bir içerik yazarak, ilk reklam sloganlarının izleyicilerin aklında kaldığını gözler önüne serdi.

Cyberpunk 2077’nin sınıflandırılmasıyla ilgili yenilenen tartışmayla birlikte Kotaku‘daki bir yayıncı, şirketin internette görünen görüşlere yanıt vermesini talep etmek için CDP ile temasa geçti ancak bir stüdyo temsilcisi durum hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Sizce bu oyun nihayet bir RPG oldu mu? Yorumlar kısmında bizlere yazmayı unutmayın!

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.