Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

CS:GO’da Kullanabileceğiniz Konsol Komutları

Counter-Strike: Global Offensive konsol komutları nelerdir ? Counter-Strike: Global Offensive kullanışlı konsol komutları hangileri ?

Counter-Strike: Global Offensive çıktığı ilk günden beri milyonlarca oyuncu tarafından oynanmaya devam ediyor, ancak birçok oyuncu oyunda bulunan konsol komutlarını bilmediği gibi kullanışlı olan komutları da çok bilmemekte. Hem normal oyunlarda hem de rekabetçi oyun modunda kullanabileceğiniz kullanışlı olan konsol komutlarının bir listesini yaptık.

CSGOda Kullanabileceginiz Konsol Komutlari

Öncelikle CS:GO’da konsol nasıl açılır onu açıklayalım. Oyuna girin ve “Ayarlar” bölümünü açın, ardından “Oyun” sekmesine tıklayın ve açılan arayüzde “Geliştirici Konsolunu Etkinleştir” seçeneğini evet olarak değiştirin. Daha sonra konsolun açılıp açılmadığını öğrenebilmek için TAB tuşunun üzerinde bulunan ‘ ” ‘ tuşa basın. Açılan konsol ekranında birçok farklı ve kullanışlı konsol komutunu girebilirsiniz.

“net_graph” komutu

Gelelim oyunda kullanabileceğiniz komutlara. Öncelikle birçok oyuncunun oyun esnasında FPS, ping, tick rate gibi çeşitli değerleri görebildikleri net_graph komutu var. Konsolu açtıktan sonra ‘net_graph 1’ yazarak bu değerleri sürekli olarak görebilirsiniz.

 

“fps_max 0” komutu

CS:GO oynarken oyuncuların dikkat ettikleri bir diğer önemli unsur ise FPS değeridir. Bu komut sayesinde 60 FPS kilidini ortadan kaldırarak PC’nizin sağlayabileceği maksimum FPS değerine ulaşabilirsiniz.

“cl_radar_always_centered 0” komutu

Oyun içerisinde bulunan radar hem sizin hem de takım arkadaşlarınızın nerede olduğunu anlamanız için önemli bir yere sahip. Bu komut ile sabit kalan radar ile hem odağınız bozulmuyor hem de radardan nerede olduğunuzu anlayabiliyorsunuz.

“voice_scale” komutu

Rekabetçi oyunlarda takım arkadaşlarınız ile oyun içerisinde konuşurken bazen ses sizi rahatsız edebilir. Bazı oyuncular sırf oyunda ki kişileri sinir edebilmek adına farklı sesler çıkarabiliyor. Bu komut ile birlikte takım arkadaşlarınızın sesini daha makul bir seviyeye çekerek sizi rahatsız etmesini engelleyebilirsiniz.

“sv_cheats” komutu

sv_cheats komutu tüm Counter-Strike oyunlarında geçerli olan bir numaralı konsol komutudur. Bu komut ile birlikte topluluk sunucularında veya kendi özel sunucunuz da birçok hile komutunu etkinleştirebilirsiniz. sv_cheats 1 komutu hile komutlarını kullanabilmenizi sağlarken, sv_cheats 0 yazarak devre dışı bırakabilirsiniz.

“sv_grenade_trajectory” ve “sv_grenade_trajectory_time” komutları

Bu komutlar bomba atma alıştırması yapmak için birebirdir. Bu iki komut, attığınız bombanın gittiği izi size gösterir ve diğer komut ise ekranda çıkan bomba izinin ne kadar süreliğine gözükeceğini gösterir. “sv_grenade_trajectory_time 10” yazarsanız attığınız bombanın izi 10 saniye ekranda gözükür.

CSGOda Kullanabileceginiz Konsol Komutlari 5

“cl_drawonlydeathnotices” komutu

Bu sonuncu komut ise aslında daha çok CS:GO edit videoları yapanlar tarafından kullanılıyor. Nedeni ise bu komut ile oyunun arayüzü tamamen kaldırılıyor ve sadece sağ üst kısımda ki öldürme bildirimleri kalıyor.

Bunların haricinde detaylı anlatıma gerek olmayan disconnect ve quit komutları var. Disconnect komutu mevcut oyununuzda ki sunucuyla bağlantınızı keserken quit komutu ise sizi anında oyundan çıkararak masaüstüne dönmenizi sağlar.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.