Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

CS:GO El Bombaları Rehberi

CS: GO'nun el bombalarını listeledik.

Birçok yeni CS:GO oyuncusu destek eşyaları yerine daha çok silahlara odaklanıyorlar. Elbette silahları anlamak ve ne zaman satın alınacaklarını bilmek önemli. Fakat aynı zamanda el bombaları da oyunda büyük etkiye sahip ve kullanımı konusunda ustalaşmanız şart.

cs go el bombalari rehberi 1

CS:GO El Bombası Rehberi

cs go el bombalari rehberi 2

Flaş Bombası

CS:GO’da muhtemelen en kötü hislerden birisi flaş bombasına maruz kalmak ve ardından tam düşmanı görecekken öldürülmektir. Rakibi hem kör, hem sağır eden bu bomba yakınınızda patladığı an devre dışı kalıyorsunuz ve hiçbir yeri göremiyorsunuz.

Oyundaki diğer el bombalarının aksine aynı anda iki flaş bombası almak mümkün. Bu bombanın etkisi ne kadar yakınınızda patladığına göre değişiyor ve çok yakınınzda olursa körlük 5 saniyeye kadar sürebiliyor. Çok uzaktaysanız ise yarım saniyede bitebiliyor.

Bomba alanlarını savunurken de, saldırırken de flaş bombaları kritik öneme sahip.

cs go el bombalari rehberi 3

Sis Bombası

CS:GO’daki en popüler el bombalarından birisi de sis bombaları. Hatta ‘Sis atma’ diye başlayan o meşhur replik artık Counter-Strike oynamayanlar tarafından dahi biliniyor. Bu bomba etrafı bir sis buluduyla kaplıyor ve gözükmeden geçebilmenizi sağlıyor.

Sis bombalarıyla rakip takımı başka bir rota izlemeye mecbur edebilir ya da keskin nişancı atışlarından korunmak istediğinizde kullanabilirsiniz. Sis bombaları 18 saniye etkiye sahip.

cs go el bombalari rehberi 4

Patlayıcı Bomba

Normal bir el bombası ve oyunda 300 dolar karşılığında satın alınabiliyor. Atıldığı zaman küçük bir patlama yaratarak yakındaki düşmanlara hasar veriyor. Flaş bombasına benzer şekilde HE el bombasının da etkisi mesafeye göre değişiyor.

HE el bombası zırhsız bir düşmana en yakın mesafedeyken 98 hasar verebiliyor, yani neredeyse öldürebiliyor. Zırhlı düşmanlarda ise bu hasar 48’e kadar düşebiliyor.

cs go el bombalari rehberi 5

Molotof

Terörist tarafında yanıcı el bombası olarak yer alan molotof kokteyli, pahalı bir destek eşyası fakat zaman zaman çok faydalı olabiliyor.

Hem savunma, hem saldırı amaçlı kullanabileceğiniz molotof farklı yüzeyler üzerinden atılabiliyor. Bomba alanına girdiğinizde göremediğiniz yerleri açmak için kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bombayı yerleştirdikten sonra giriş bölgelerine de molotof atarak düşmanı engelleme şansınız var.

Molotofun alevleri 7 saniye sürüyor ve saniyede 8 hasar veriyor. Aynı zamanda CS: GO’da alev zırh delici özelliğe sahip. Yani kendinizi ateş içinde bulduğunuzda hızlıca hareket edip kurtulmanız şart.

cs go el bombalari rehberi 6

Yanıcı El Bombası

CT tarafında bulunan bu el bombası molotofa göre daha pahalı fakat onunla aynı işi görüyor. Tam olarak molotof ile aynı hasarı veriyor ve aynı süre boyunca aktif kalıyor. Cam bir şişede bulunmadığı için yüzeyler üzerinde sekme özelliğine de sahip ve bu yüzden kamp kuran düşmanlara duvarlar aracılığıyla fırlatabilirsiniz.

cs go el bombalari rehberi 7

Yanıltıcı Bomba

İlk defa CS: GO oyununda karşımıza çıkan yanıltıcı bomba, 50 dolar gibi ucuz bir fiyata sahip ve tek amacı düşmanın dikkatini dağıtmak. 15 saniye boyunca silah sesi çıkaran bu el bombası, sonunda ise patlıyor ve yakınında birisi varsa 5 hasar veriyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.