Blizzard, World of Warcraft: Battle for Azeroth‘da önemli değişiklikler getiriyor. Bazı class’ları PvE ortamında güçlendirirken bazı class’ları PvP ortamında zayıflatacak.

Blizzard, haftalık bakım ile denge değişikliklerini uygulayacağını açıkladı. PvE‘de Resto Druidler, Marksman Hunter, Windwalker Monk, Frost Mage, Resto Shaman ve Demonology Warlocklar için buff alırken, Resto Druidler Rejuvenation, Efflorescence ikisi de aynı oranda güçlendirme alıyor. Ayrıca Tranquility %11 oranında iyileştirme güçlendirmesi alıyor.
Blizzard, “Bu değişiklikler Resto Druid’in zindan ve arenalardaki zaten güçlü yeteneklerine çok fazla etkisi olmadan sadece raid’ler için güçlendirildi” diye açıklıyor. Ayrıca PvP için Death Knight’lar, Mage’ler ve Affliction / Destruction Warlock’lara da zayıflatma uygulayacak. Bu gece yapılacak olan haftalık bakım sonrası gelecek olan dengelemelerin listesi aşağıdaki gibidir.
Güncelleme notlarının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.
Druid
- Rejuvenation’ın mana cost’u %10.5’den %10’a düştü.
- Efflorescence’in mana cost’u %21.6’dan %17’ye düşürüldü.
- Tranquility’nin direct healing’i %11’i yükseldi.
Hunter
- Marskmanship: Bütün yeteneklerinin hasarı %5 arttırıldı.
Monk
- Windwalker: Bütün yeteneklerinin hasarı %5 arttırıldı.
Mage
- Frost: Bütün yeteneklerinin hasarı %5 arttırıldı.
Shaman
- Enchancement: Bütün yeteneklerinin hasarı %3 arttırıldı.
Warlock
- Demonology: Bütün yeteneklerinin hasarı %3 arttırıldı.

