Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

ASUS ZenFone 5 İçin Tarih Verildi!

Asus'un yeni modeli 12 Nisan tarihinde tanıtılacak.

Asus, yeni ZenFone 5 serisini ilk kez Şubat ayında düzenlenen MWC 2018 etkinliğinde duyurmuştu. Piyasaya çıkacak en iyi orta segment telefon modellerine ev sahipliği yapması beklenen seri, birbirinden göz alıcı özelliklerle gelebilir. Halen daha piyasaya çıkmamış olan serinin ne zaman tanıtılacağı ise nihayet netleşti. Asus’tan yapılan resmî açıklamada ZenFone 5 serisinin çıkış tarihi olarak 12 Nisan tarihine işaret edildi.

ASUS ZenFone 5 İçin Tarih Verildi 1

Asus Zenfone 5’in 6.2 inçlik ekranı 2246 x 1080 piksel çözünürlüğü destekleyecek. Ekranın gövdeye oranı ise yüzde 90 olarak belirtiliyor. Bu da ZenFone 5’i dünyanın ekran / gövde oranı en yüksek modelleri arasına girmesini sağlayacak. Unutmadan, ekranın tıpkı iPhone X gibi çentikli olacağını da belirtmiş olalım.

Peki ya donanım özellikleri?

Konfigürasyon özelliklerine bakacak olursak, ZenFone 5’te karşımıza Qualcomm Snapdragon 636 işlemcisi çıkıyor. 64 GB dahili depolama birimine ev sahipliği yapan telefon opsiyonel olarak 4 GB ve 6 GB RAM’le gelecek. Kutudan Android 8.0 Oreo ile çıkan cihazın bataryası ise 3,300 mAh kapasiteli olacak.

Akıllı çift lens sistemi!

Fotoğrafçılık yeni çıkan modellerin olmazsa olmazı. Bu noktada ZenFone 5’in kesinlikle tatmin edici bir performans sergileyeceğini söylersek abartmış olmayız. Akıllı çift lensli sistemin yer alacağı cihazda 1.4 mikronluk Sony IMX363 sensör modülü kullanılacak. Resmî bilgilere göre bu sensör de telefonun hem gündüz, hem de gece çekimlerinde üstün başarı göstermesini sağlayacak.

Telefon 12 Nisan’da tanıtılacak, ancak piyasaya çıkışı muhtemelen Haziran ayını bulabilir.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.