Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Artifact Kazanma Rehberi

Artifact'te galibiyete giderken nelere dikkat etmeli?

Valve’in yeni kart oyunu Artifact geçtiğimiz hafta 109,95 TL fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Her ne kadar oyun çok beğenilse de, mikro ödemelerin fazlalığı oyuncuların tepkisini de çekti. Artifact Valve’in diğer oyunu Dota 2 gibi oldukça zorlu bir yapıya sahip ve mekaniklerini öğrenmek pek kolay değil. Bu yüzden de bu rehber yazısını hazırladık. Peki Artifact’te nasıl kazanılır? Artifact’ta nasıl hayatta kalınır?

artifact kazanma rehberi

Heroları Kaybetmeye Hazırlıklı Olun

Artifact’te en güçlü üniteleriniz koridordaki herolar olacak ve koridorda bu karakter olmadan onun rengindeki kartları oynayamıyorsunuz. Bu yüzden galibiyet için önemliler fakat eninde sonunda ölecekler ve her zaman bu sizin elinizde olmuyor.

Dolayısıyla zamanı gelince heronuzu kaybetmeye hazırlıklı olun. Sonuçta şanssız bir şekilde hero kaybettiğiniz zaman aynı zamanda kontrolü biraz daha elinize alacaksınız. Ayrıca Artifact’te herolar ölüyorlar fakat nihayetinde geri geliyorlar.

Kule Kaybetmeye de Hazırlıklı Olun

Artifact birçok kart oyunundan farklı olarak birden fazla can havuzuna sahip. Kuleyi savunmak için özel olarak tasarlanmış özel bir desteye sahip olmadığınız sürece, her kuleyi savunmak için özel çaba harcamayın ve bunu avantajınıza çevirin.

Çoğu zaman zayıf olduğunuz yeri savunmak için çok fazla uğraşmak, güçlü olduğunuz yerdeki etkinizi en üst düzeye çıkarmanızı engeller. Unutmayın ki kazanmak için iki koridora ihtiyacınız var, üç değil.

artifact kazanma rehberi 1

Comboları Öğrenin

Büyük mana kartları çıkmaya başladığında, Artifact’te işler biraz kızışıyor. Her renkte kartın durdurulamaz güçte kendi comboları bulunuyor ve birbirinden farklılar.

Bu yüzden mekanikleri öğrenmek için zamana ihtiyacınız olacak çünkü çok fazla combo, çok fazla kombinasyon bulunuyor.

Harcamaları Dikkatlice Yapın

Oyun sonrasında alışveriş aşaması başlarken, mevcut altın miktarını karşılayabildiğiniz her şeye dökmek cazip gelebilir. Genellikle bu hataya pek çok oyuncu düşse de, doğru yaklaşım olduğunu söyleyemeyiz. Ana destede olduğu kadar eşya destenizin eğrisine de dikkat etmeniz gerekiyor.

Bu mantığa göre farklı desteler için farklı zamanlarda farklı miktarlar harcamanız gerekecek. Saldırgan kırmızı herolarınız her zaman tüketilebilir eşyalardan gerekli iyileşmeyi elde edebilir fakat siyah destelere genellikle daha çok yatırım gerekiyor. Horn of the Alpha ya da Nyctasha’s Guard’ı buna örnek gösterebiliriz.

Artifact’ın temel kart setindeki en önemli kalemlerden bazıları maliyet eğrisinin ortasında kalıyor. Claszureme Hourglass ve Blink Dagger’ın ikisi de hem çok güçlü, hem de nispeten ucuz kartlar. Ayrıca Vesture of the Tyrant da inanılmaz bir etkiye sahip olabilir ve erkenden satın almak mümkün.

Artifact Teaser

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.