Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Apple Watch’a Face ID Özelliği Eklenebilir

Apple'ın yüz tanıma sistemi Face ID, akıllı saat modeline de eklenebilir.

Apple’ın piyasaya sürdüğü akıllı saat modeli Apple Watch, an itibariyle kullanıcısını yalnızca ciltle temas halinde tanımlayabiliyor. Kullanıcı akıllı saati takmaya ve bedenle temasını sağlamaya devam ettiği müddetçe herhangi bir sorun yok, ancak saat bilekten bir kez çıktıktan sonra kimliği yeniden doğrulamak biraz zorlayıcı olabiliyor.

Apple Watcha Face ID Özelliği Eklenebilir 1

Neyse ki Patently Apple isimli teknoloji sitesi tarafından keşfedilen yeni bir patent, Apple’ın akıllı saat modellerine de Face ID teknolojisini getirmeyi planladığını ortaya çıkardı. Bizzat Apple tarafından patenti alınan bu teknoloji sayesinde Apple Watch modelleri artık sahiplerini gözünden tanıyabilecek.

Face ID’yi kandırabilmek biraz zor

Bilmeyenler için Face ID, Apple’ın ilk kez iPhone X ile kullanıcıların deneyimine sunduğu ve yüz tanıma yoluyla çalışan bir güvenlik önlemi. Yakın gelecekte piyasaya çıkacak olan iPad modellerinde de bulunması planlanan Face ID ile parmak izi okuyucu sensörü tarihe karışıyor. Son olarak Apple’ın Apple Watch modeli için de patent başvurusunda bulunduğu ortaya çıkınca, iPad’in yanı sıra akıllı saatlerde de Face ID yazılımına yer verilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Güvenli ve yenilikçi bir teknoloji

Birden fazla sensörle çalışan Face ID’yi kandırabilmek ise biraz zor. Sahip olduğu derinlik sensörü sayesinde fotoğraf çıktılarıyla kandırılamayan Face ID’nin en büyük dezavantajı, birbirine çok benzeyen ikizleri ayırt edemiyor oluşu. Ancak bunun dışında oldukça güvenli ve yenilikçi bir teknoloji olduğunu söyleyebilmek mümkün. 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.