Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Apple iPhone X Tedarikçileri Zor Günler Geçiriyor

iPhone X talepleri düşerken, bu durum tedarikçi firmaları da doğrudan etkiledi.

Görünüşe göre geride bırkatığımız Kasım ayı Apple’a iPhone X için parça veren tedarikçiler için epey zorlu geçti. Özellikle kamera lensleri üreten firma Largan Precision bu ayda kâr oranını sadece yüzde 0.05 oranında arttırırken, bunun Aralık ayında daha da düşeceği öngörülüyor.

Apple iphone x tedarikcileri zor gunler geciriyor 1

Aslına bakarsanız iPhone X için parça üreten diğer firmalar da benzer bir sorunla karşı karşıya. Kasa tedarikçisi olan Catcher’ın da Kasım ayı gelirlerinde yüzde 10.4 düşüş yaşanırken, dokunmatik panelleri üreten General Interface Solutions da aydan aya geriledi ve Kasım ayında yüzde 15.53 gelir düşüşü yaşadı.

Burada ana problem ise tahmin edeceğiniz gibi Apple’ın kendisi. Firma geçtiğimiz ay ürün siparişlerini yüzde 30 düşürürken, tedarikçi firmalar da 2018 yılında Kupertinolu teknoloji devinin iPhone X modellerinin üretimini yavaşlatacağından korkuyor. Birçok analist de Ocak ve Şubat ayındaki iPhone X üretimlerinin Kasım ayıyla aynı oranda olacağını düşünüyor.

Şu sıralar 6.5 inçlik phablet tipinde bir iPhone söylentileri de ortalıkta dolaşırken, bunlarla birlikte iPhone X’e olan taleplerin biraz daha azalabileceği konuşuluyor. Bakalım ilerleyen dönemlerde bu oranlarda bir değişiklik olacak mı?

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.