Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Apple’ın İnternet Tarayıcısı Safari Kan Kaybediyor

Dünyanın en çok tercih edilen ikinci internet tarayıcısı olan Safari, pazardaki yerini kaybetmek üzere.

Apple cihazlarında yerleşik olarak bulunan internet tarayıcısı Safari, kan kaybediyor. Hiçbir zaman Google Chrome kadar popüler olmamasına rağmen, uzun süredir en çok kullanılan ikinci web tarayıcı olan uygulama, pazardaki yerini rakiplerine kaptırmak üzere.

StatCounter verilerine göre Safari, Ocak 2022 itibarıyla dünyanın en çok kullanılan ikinci masaüstü web tarayıcısı olmaya devam ediyor, ancak arkasından gelen rakipleri rakibi hiç olmadığı kadar kendisine yaklaşmış durumda.

Safari, Pazardaki Yerini Kaybetmek Üzere

safari internet tarayıcı

Safari, masaüstü kullanıcılarının yüzde 9,84’ü tarafından kullanılırken, Microsoft Edge yüzde 9,54 pazar payı ile hemen arkasında. Ocak 2021’de sadece yüzde 8,1 paya sahip olan Firefox, geçtiğimiz birkaç ayda yeni kullanıcılar kazandı ve şu anda masaüstü pazar payının yüzde 9,18’ine sahip. Google Chrome ise yüzde 65,38’lik payla hala ilk sırada yer alıyor.

Ocak 2021’de masaüstü kullanıcılarının yüzde 10,38’i internette gezinmek için Safari’yi tercih ediyordu. Yeni veriler, Apple’ın web tarayıcısının rakipleri karşısında kan kaybettiğini gösteriyor. Safari kullanıcı kaybetmeye devam ederse, önümüzdeki birkaç ay içinde muhtemelen üçüncü veya dördüncü sıraya düşecek.

İnternet Tarayıcı Pazarındaki Son Durum

en çok kullanılan internet tarayıcıları

Safari, ABD pazarında Microsoft Edge’e karşı yüzde 12,09’a yüzde 18,12’lik bir avantaja sahip. Fakat Apple’ın uygulaması, Avrupa’da en çok kullanılan masaüstü internet tarayıcısı olarak ikinci sıradaki yerini çoktan kaybetmiş durumda. Bununla birlikte, Safari’nin yalnızca macOS’ta kullanılabildiğini, diğer web tarayıcılarının ise Mac’lere ve Windows PC’lere yüklenebileceğini belirtmekte fayda var.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.