Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Apple Intel İşlemcileri Bırakmaya Hazırlanıyor

Apple Mac bilgisayarlarında uzun zamandır kullandığı Intel işlemcilerden vazgeçmeye hazırlanıyor.

Teknoloji devi Apple yeni Mac bilgisayarlarında Intel işlemcilerini bırakmaya hazırlanıyor. İşte Apple’ın yeni işlemci planı.

apple intel islemcileri birakmaya hazirlaniyor 2

Apple hakkında yaptığı başarılı tahminlerle adından söz ettiren, Ming Chi-Kuo, Apple’ın 2021 yılında satışa sunacağı Mac bilgisayar modellerinde Intel işlemciler yerine ARM tabanlı işlemcilere yer vereceğini açıkladı. Bilindiği gibi Apple uzun zamandır bilgisayar modellerinde Intel işlemciler kullanıyordu. Bu durumun 2021 yılında değişeceğini belirken Kuo, Apple’ın yeni bilgisayarlarında kullacağı ARM tabanlı işlemcilerin performansı konusunda ise şimdilik bir açıklamada bulunmadı.

Kou’nun açıklamalarına göre ARM tabanlı işlemciye sahip ilk Apple bilgisayar modeli, 12 ay – 18 aylık bir süre içerisinde duyurulacak. Apple’ın yeni bilgisayarlarında Intel işlemcilerini bırakacak olması yeni bir iddia değil. Apple’ın yeni Mac bilgisayarlarında kendi işlemcilerini kullanacağı geçmişte de  ortaya atılmıştı.

Bilindiği gibi Apple, iPhone, iPad ve Apple Watch modellerinde kendi geliştirdiği işlemcileri kullanıyor. Apple’ın Mac bilgisayarlarında kullanmayı düşündüğü ARM tabanlı işlemcilerle birlikte Mac bilgisayarlar için yeni bir dönem başlayacak. Zira Mac bilgisayarlar için yüklenen uygulamalar şimdilik ARM tabanlı işlemcilerde çalışmıyor.

Benzer bir durumu geçmişte Microsoft’un Windows işletim sisteminde de denediğini görüyoruz. ARM tabanlı işlemciler konusunda Apple’ın nasıl bir yol planı izleyeceğini ise ilerleyen günlerde göreceğiz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.