Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Apple HomePod Nihayet Satışa Çıktı

Apple tarafından geliştirilen akıllı hoparlör HomePod, uzun süren bekleyişin ardından yurtdışında satışa çıktı.

ABD’li teknoloji devi Apple, ev tipi kullanıcılar için geliştirdiği HomePod isimli akıllı hoparlörü nihayet satışa çıkardı. İçinde akıllı asistan Siri‘yi barındıran HomePod, ilk olarak geçen yaz Apple’ın düzenlediği WWDC etkinliğinde görücüye çıkmıştı.

Apple HomePod Nihayet Satışa Çıktı 1

WWDC etkinliğinde HomePod’un mağazalarda satışa çıkması için 2017 yılı sonuna işaret edilmişti ama ne yazık ki HomePod’un çıkışı 2 ay kadar gecikmeli oldu. Ve sonunda bugün, HomePod yurtdışında yaşayan şanslı müşterilere teslim edilmeye başlandı.

Şuan için yalnızca İngiltere, ABD ve Avustralya‘da satışa çıkan HomePod; bahar aylarına doğru Fransa, Almanya ve Kanada‘daki müşterilerin de beğenisine sunulacak. Bundan kısa bir süre sonra da diğer pazarlar için HomePod satışlarına başlanması planlanıyor.

Öte yandan cihazın Türkiye’de ne zaman satışa çıkacağı hala daha bilinmezliğini koruyor.

Amazon ve Google’a rakip olarak geliştirildi

Akıllı hoparlör sektöründe boy gösteren Amazon Echo ve Google Home‘a rakip bir model geliştirmeye hazırlanan Apple, HomePod ile pazardaki elini güçlendirmeyi hedefliyor. İsmi geçen diğer modeller de yapay zeka ve akıllı asistan gibi HomePod’la ortak özelliklere sahipler. Ancak Apple, HomePod’un sahip olduğu üstün ses çıkış özellikleriyle rakipleri arasından öne çıkacağını ümit ediyor.

Ancak HomePod’un en büyük dezavantajı, muadili modellere kıyasla çok daha pahalı bir fiyat etiketine sahip oluşu. Tamı tamına 349 dolar, yani yaklaşık 1,336 TL‘ye satılan bu hoparlör Türkiye şartlarında inanılmaz lüks.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.