Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Apple, Epic Games Davasında Zaman Kazandı

Apple, üçüncü taraf bağlantılar ve ödemeler için destek uygulamak için acele etmek zorunda değil. İstinaf mahkemesi, yarın yapılması planlanan eylül ayı tedbir kararının infazını erteledi.

Apple, App Store‘da harici bağlantılar ve ödemeler için desteğin getirilmesinin fiilen süresiz olarak ertelenmesi için ekim ayında bir dava açtığında, Yargıç Yvonne Rogers şirketin açıklamasını reddetti ancak şirket sonunda istediğini elde etti. Kaliforniya’daki Dokuzuncu Daire Temyiz Mahkemesi, alt mahkemenin kararının uygulanmasını durdurdu.

Kararın gerekçesi olarak, “Apple, temyiz başvurusunun bölge mahkemesinin bulgularının makullüğü hakkında ciddi şüpheler uyandırdığını göstermiştir” açıklaması yapıldı. Bu nedenle, şirketin App Store dışında bağlantı ekleme ve ödeme seçenekleriyle ilgili ögeyi geçici olarak askıya alma talebi kabul edildi. En azından temyiz mahkemesi davayı duyana kadar ve buna hazırlanmak muhtemelen aylar alacak.

Bu Karar, Apple İçin Bir Zafer Değil

Apple

Apple, Yargıç Rogers’ın kararına son dakika izin verdi. Şirket, çocuklar da dahil olmak üzere tüketicilerin güvenliğiyle ilgili nedenlerle bunun imkansız olacağı konusunda ısrar etmesine rağmen başlangıçta, yarından itibaren yürürlüğe girecekti. İtiraz, geciktirme taktiği olarak gören Epic Games tarafından protesto edildi. Bu, bir bakıma, temyizde zaferden emin olması gereken iPhone üreticisinin kendisi tarafından doğrulandı.

Temyiz mahkemesinin kararının yalnızca üçüncü taraf bağlantıları ve ödeme yöntemleri için App Store desteğinin tanıtılmasıyla ilgili olduğuna dikkat edilmeli. Apple’ın hala eylül kararının ikinci noktasına uyması ve geliştiricilerin “uygulama içi hesap kaydı yoluyla müşterilerden gönüllü olarak elde edilen temas noktaları aracılığıyla kullanıcılarla iletişim kurmasını” sağlaması gerek.

Bakalım bu dava daha ne kadar uzayacak ve nereye bağlanacak? Fikirlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.