Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Android 13 Özellikleri Ortaya Çıktı

Bir süredir geliştirilme aşamasında olan Android 13'ün bazı özellikleri gün yüzüne çıktı. İşte Google'ın, bir sonraki işletim sisteminde kullanıcılara sunacağı bazı yenilikler.

Başta Google olmak üzere Samsung, Huawei, Xiaomi ve daha pek çok Android telefon markası Google’ın en son mobil işletim sistemi sürümü olan Android 12’yi dağıtmayı sürdürüyor. Android 12 alacak telefonlar günden güne çoğalmaya devam ederken, gözler bir yandan da Android 13 güncellemesinde.

Google’ın üzerinde çalıştığı Android 13 Tiramisu isimli bir sonraki mobil işletim sistemi, yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Mobil yazılım geliştirme topluluğu XDA Developers aracılığıyla, kararlı sürüme geçildiğinde kullanıcılara sunulacak birkaç özelliği öğrenmiş bulunuyoruz. Paylaşılan ekran görüntüleri ile Google’ın yeni sürümün ilk aşamalarında ne üzerinde çalıştığına göz atma şansı yakalıyoruz.

Android 13’te Uygulamaların Dilleri Değiştirilebilecek

android 13 özellikleri

Google, Android 13’te “Panlingual” kod adlı yeni bir özellik üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Bu yenilik, sistem dilini değiştirmek zorunda kalmadan farklı uygulamalar için farklı diller ayarlamasına olanak tanıyacak. Ek olarak kullanıcılar, bildirimler konusunda da önemli bir değişiklikle karşılaşabilirler. Buna göre kamera ve konum hizmetlerine benzer şekilde, uygulama bildirimleri gizlilik ayarları aracılığıyla hiç alınmayabilir.

Bu, her uygulamanın bildirimlerin varsayılan olarak devre dışı bırakılıp bırakılmayacağı sorusunu gündeme getirse de, bu özellik sayesinde gereksiz bildirimleri azaltmak mümkün olacaktır.

Uygulama Bildirimleri Devre Dışı Bırakılabilecek

android 13

Android 12, bildirimler geldiğinde kilit ekranı saatinin çift hat düzeninden tek hat düzenine değiştiği yeni bir görsel efekte sahip oldu. XDA Developers’ta paylaşılan ekran görüntülerine göre Android 13, bu kilit ekranı animasyonunu devre dışı bırakmak ve bildirimlerden bağımsız olarak kilit ekranı saati için çift satırlı bir düzeni korumak için yeni bir geçiş ekliyor gibi görünüyor.

Yukarıda paylaşılan Android 13 özelliklerinin ilk halka açık betada kullanıma sunulacağına dair bir kesinlik yok, ancak güncellemede öne çıkan yeniliklerin ilk temellerine bakıyor olabiliriz. Detaylar belli oldukça sizlerle paylaşmayı sürdüreceğiz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.