Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

AMD Yeni Ekran Kartını Doğruladı

AMD 'Rekabette ben de varım' diyor.

Nvidia son birkaç ayda yüksek teknolojili ekran kartı pazarını açık bir şekilde domine etti. Her ne kadar AMD Radeon Vega 64 oldukça başarılı bir GPU olsa da, GeForce GTX 1080Ti’nin yanına yaklaşacak seviyede değil. Hatta Nvidia yeni çıkardığı RTX 2080Ti ve RTX 2080 modelleriyle ekran kartı liderliğinde iyice arayı açtı. Buna rağmen görünüşe göre AMD piyasaya yeni, yüksek teknolojili bir ekran kartıyla geri dönmeye hazırlanıyor.

amd yeni ekran kartini dogruladi 1

Konuya dair ilk açıklamalar AMD yöneticisi Lisa Su’dan gelirken, ekip olarak biz kez daha yüksek teknolojili ekran kartı sektöründe rekabetçi olacaklarını dile getirdi. Her ne kadar Su yeni ekran kartlarına dair ek detaylar vermese de, muhtemelen 7nm olacak Navi hakkında konuşuyordu.

Açıkçası bu oldukça sevindirici bir gelişme çünkü Nvidia uzun süredir piyasada rakipsizdi. Sonuçta rekabet her zaman biz kullanıcılar için daha iyi ürünler anlamına geliyor.

Ayrıca DXR ve real-time ray tracing ile ilgili de ne olacağı merak konusu. Şu anda sadece Nvidia’nın RTX serisi kartları bu teknolojiyi destekliyor fakat gelecekte AMD de bu kervana katılabilir.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.