Amazon’un Yeni CEO’su, Fiyaskolara Rağmen Oyun Yapmaya Devam Etmek İstiyor

Daha önce aktardığımız gibi, yakında Amazon’un kartal yuvasında bir devir teslim töreni gerçekleşecek. Şirketin kurucusu Jeff Bezos, bu yılın üçüncü çeyreğinde 27 yıldır sürdürdüğü görevini bıraktıktan sonra Amazon’un yeni CEO’su, şu anda Amazon Web Services’ın başındaki Andy Jassy olacak.

Bloomberg’in haberine göre Jassy, başarısızlıkla sonuçlanan projelere rağmen Amazon’un oyun stüdyosunu kapatmayacak. Haberde, Amazon Game Studios’a destek sözü verdiği belirtilen Jassy’nin, stüdyoyu ayağa kaldırmak için çaba göstermeye hazır olduğu yazıyor.

E-ticaret, bulut bilişim ve yapay zeka gibi alanlarında faaliyet gösteren Amazon, oyun sektöründe de söz sahibi şirketlerden biri olmaya çalışıyor. Bu amaçla 2012 yılında kurulan Amazon Game Studios, New World gibi bazı yüksek profilli yapımlara rağmen, iptal ettiği oyunlar nedeniyle pek de iyi bir sicile sahip değil.

Christoph Hartman’ın liderliğindeki stüdyo, geçen yılın haziran ayında, çok oyunculu üçüncü şahıs nişancı oyunu Crucible‘ı iptal etmişti. 2018’de de Breakaway‘in fişini çeken stüdyo, New World’ün çıkışını da bir yıl süreyle erteleme kararı almıştı.

Fakat tüm bu aksilikler, Amazon’un yeni CEO’sunu yıldırmaya yetmeyecekmiş gibi görünüyor. Özellikle Google’ın, daha iki yıl önce Google Stadia için açtığı oyun stüdyolarını kapattığı düşünüldüğünde, Jassy’nin duruşu tam tersi bir yaklaşıma işaret ediyor.

Konuya ilişkin Amazon’dan henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Koltuk değişiminin yaşanacağı üçüncü çeyreğin ardından atılacak adımları daha net görme şansımız olacaktır.