Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Amazon 260 Bin Powerbank’ı Geri Çağırdı

Yangın riski gerekçesiyle Amazon marka powerbanklar geri çağrıldı.

ABD başta olmak üzere birçok ülkede aktif olarak faaliyetlerine devam eden e-ticaret sitesi Amazon, başka birçok alanda da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kendi akıllı asistan modeli Alexa‘yı geliştiren şirket, AmazonBasics marka powerbank modellerini de üretiyor. Ancak 50’den fazla müşteriden ayrı ayrı “aşırı ısınma” sorununun şikayet edilmesinin ardından Amazon powerbank ürünlerini geri çağırma kararı aldığını duyurdu. 

Amazon 260 Bin Powerbankı Geri Çağırdı

Öyle ki bazı AmazonBasic powerbank kullanıcıları, aletin yandığını ve içinden dumanların yükseldiğini dahi raporlamış durumda. Hal böyle olunca Amazon’un bu modelleri geri çağırmaktan başka bir çaresi kalmadı. 2014’ün Aralık ayı ile 2017’nin Temmuz ayı arasında satılan tüm AmazonBasic modelleri geri çağrılmış durumda.

“Acilen kullanmayı bırakın!”

ABD’de çok satan powerbanklarla ilgili bir tavsiye yayınlayan ABD Tüketici Ürünleri Güvenliği Komisyonu, cihazlar için “Powerbankları acilen fişten çıkarın ve Amazon’la irtibata geçerek geri çağrılan modelleri nasıl ulaştırabileceğinizi öğrenin” açıklamasında bulundu.

Bu açıklamanın ardından yüzlerce kullanıcı Amazon’un müşteri temsilcilerine ulaşarak iade sürecini başlatma kararı aldı.

Note 7 fiyaskosunu hatırlattı

Note 8 ve Galaxy S9 an itibariyle satışa sunulmuş olsa da herkes halen daha Note 7 fiyaskosunu dün gibi hatırlıyor. Kullandığı lityum iyon bataryadaki bir sorun nedeniyle infilak eden, yangınlara yol açan ve kullanıcılarını yaralayan Note 7 Samsung tarafından geri çağrılmıştı.

Müşterilere yapılan geri ödemelerin ardından finansal yönden sıkıntıya giren Samsung’un itibarı da önemli ölçüde sarsılmıştı. 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.