Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

AB, Bitcoin Transferlerini İzlenebilir Hale Getirmek İstiyor

Bu sayede yasadışı işler için kullanılan paranın tespit edilmesi amaçlanıyor

AB yasasında önerilen değişiklikler, Bitcoin veya diğer kripto varlıklarını transfer eden şirketleri alıcı ve gönderen hakkında bilgi toplamaya zorlayacak.

AB Komisyonu, tekliflerin kripto varlıkları daha izlenebilir hale getireceğini ve kara para aklamayı ve terörizmin finansmanını durdurmaya yardımcı olacağını söyledi. Yeni kuralların, anonim kripto varlık cüzdanlarının sağlanmasını da yasaklayacaktır.

Kripto Para

Önerilerin yasalaşması iki yıl sürebilecek olsa da komisyon, Bitcoin ve kripto varlık transferlerinin banka havaleleri ile aynı kara para aklamayı önleme kurallarına tabi olması gerektiğini savundu.

Komisyon, “Sanal varlık transferlerinin, elektronik fon transferleri gibi benzer kara para aklama ve terör finansmanı risklerine tabi olduğu göz önüne alındığında bu nedenle, bu ortak sorunları ele almak için aynı yasama aracını kullanmak mantıklı görünüyor.” açıklamasında bulundu

Komisyon, bazı kripto varlık hizmet sağlayıcılarının halihazırda kara para aklama karşıtı kurallar kapsamında olmasına rağmen, yeni tekliflerin “bu kuralları tüm kripto sektörüne genişleteceğini ve tüm hizmet sağlayıcıların müşterileri üzerinde durum tespiti yapmalarını zorunlu kılacağını” açıkladı.

Teklife göre bir müşteri için kripto varlıkları transfer eden bir şirket, adını, adresini, doğum tarihini ve hesap numarasını ve alıcının adını eklemek zorunda kalacak.

Bitcoin

Attack of the 50 Foot Blockchain’in yazarı David Gerard BBC’ye “bu sadece mevcut kuralları kriptoya uygulamaktır. Bu, 2019’dan beri gelen bir kural” açıklamasında bulundu.

Gerard aynı zamanda bunların Avrupa önerileri olmasına rağmen etkilerinin çok daha fazla ülkeye ulaşacağını ve gerçek para kazanmak istiyorsanız, gerçek paranın kurallarına uymanız gerektiğini söyledi.

Önerilerin yasalaşması için üye devletlerin ve Avrupa Parlamentosu’nun anlaşması gerekecek.

Çin daha radikal bir karar alarak Bitcoin‘i yasaklamış fakat bunun sonucunda kripto para madenciliği kolaylaşmıştı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.