Ray-Ban akıllı gözlüklerinin başarısının ardından Meta‘nın 1.000 dolar sınırını aşacak yeni bir premium akıllı gözlük de dahil olmak üzere beş yeni ürünle giyilebilir segmentteki varlığını genişletmeyi planladığı bildiriliyor. Bu sayede hem akıllı gözlük sektöründe hem de diğer ürünler kapsamında çok daha gelişmiş bir yapıyı beraberinde getirmek istiyor. Şimdi ise haberimize tüm detaylardan bahsediyoruz.
Meta tarafından arka planda geliştirilme aşamasında olduğunu bildiğimiz kod adı Hypernova olan yeni akıllı gözlüğün sağ lensin alt kısmında bildirimler cihazda çekilen fotoğraflar gibi bilgileri gösterecek ve hatta konuşmaları gerçek zamanlı olarak çevirmeye yardımcı olacak dahili bir ekrana sahip olacağı söyleniyor. Bu gelişme gerçekten de oldukça önemli bir yapıya sahip olarak karşımıza çıkıyor.
Meta’dan Gelişmiş Gözlükler Yolda
Bloomberg tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre Hypernova uygulamaları çalıştırabiliyor ve Meta Quest‘tekine benzer şekilde yatay ikonlara sahip bir ana ekrana sahip olabiliyor. Mevcut Ray-Ban akıllı gözlük versiyonuyla karşılaştırıldığında yaklaşan ürün daha güçlü bir kameraya ve mevcut Wayfarer tarzı Ray-Ban Meta’larında bulunan tüm özelliklere sahip olacak.

Yazılım cephesinde Hypernova’nın Android‘in oldukça özelleştirilmiş bir sürümünde çalışması bekleniyor ancak herhangi bir uygulama mağazasını destekleyip desteklemeyeceği henüz belirsiz. Öte yandan ortaya çıkan söylentiler kullanıcıların Hypernova’yı “sinirsel” bir bileklik kontrol cihazı kullanarak kontrol edebileceğini öne sürüyor.
Kod adı “Ceres” olan bu cihazın kullanıcıların elleri döndürerek kaydırma ve öğeleri seçmek için parmak ve baş parmağını sıkıştırma gibi hareketlerle gözlükleri kontrol etmesine olanak tanıyacağı bildiriliyor.