Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

2020’nin En İyi Optimize Edilmiş 10 Bilgisayar Oyunu

Bu yıl oyun piyasasına birçok yeni oyun sürüldü ancak bunlardan bazılarının gerçekten optimizasyon açısından herhangi bir sorunu bulunmuyor. 2020 yılında piyasaya sürülmüş en iyi optimizasyona sahip oyunlarını haberimizin detayında görebilirsiniz.

Zorlu geçen bir yılı geride bırakırken oyun dünyası yeni oyunlarına kavuştu. Bunların arasında harika oyunların yanı sıra ayrıca oldukça kötü durumda olan oyunlarda elbette mevcuttu. Gelişen teknoloji ile birlikte oyunların grafiklerinde, tasarımlarında ve daha birçok özelliğinde farklı farklı birçok yenilik bulunuyor. Oyun geliştiriciler bu yeni özellikleri kimi zaman oyunlara ve bilgisayar donanımlarına uyacak şekilde optimize etmekte zorlanırken kimi geliştirici bunu çok iyi bir şekilde yapmayı başardı.

PC platformu için en iyi / en optimize olduğuna inandığımız PC oyunlarını aşağıda bulabilirsiniz.

2020nin En Iyi Optimize Edilmis 10 Bilgisayar Oyunu

F1 2020

F1 2020, PC platformunda son derece iyi performans gösteriyor. Oyun, yüksek kaliteli bir PC sistemi gerektirmez ve performansı artırabileceğiniz birkaç grafik ayarı vardır. F1 2020’nin listede daha yüksek olmamasının tek nedeni, F1 2019 ile neredeyse aynı görünmesi. Küçük farklılıklar elbette var, ancak oyunda herhangi bir önemli grafik iyileştirme bulunmuyor. Açıkçası, Codemasters birçok varlığı yeniden kullandı. Bu yüzden, oyun harika görünüyor ve çalışıyor olsa da, oyuna yenilik anlamında herhangi bir şey katmıyor.

2020nin En Iyi Optimize Edilmis 10 Bilgisayar Oyunu 1

Dragon Ball Z: Kakarot

Dragon Ball Z Kakarot, Unreal Engine 4 ile geliştirildi. Birçok ekran kartı ve işlemcide sorunsuz bir şekilde çalışıyor. “Anime benzeri” sanat tarzı sayesinde de oyun harika görünüyor. Bunun yanı sıra oyunun geliştiricisi olan CyberConnect 2 oyun için uygun fare ve klavye ayarlarını sorunsuz bir şekilde oyuna eklemeyi başarmış. Bunun yanı sıra saçma oyun donmaları veya atmaları bulunmuyor. Buradaki tek dezavantaj, oyunun varsayılan olarak 60 fps’de kilitli olmasıdır. Neyse ki, kare hızının kilidini açabileceğiniz bir geçici çözüm var.

2020nin En Iyi Optimize Edilmis 10 Bilgisayar Oyunu 2

Mafia Definitive Edition

Mafia Definitive Edition, bilgisayarda harika görünüyor ve çalışıyor. Oyun, hala DX11 API kullanıyor olmasına rağmen dört çekirdekli işlemciler dahil olmak üzere birçok ekran kartında sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Oyunun optimizasyon sorunu neredeyse yok diyebiliriz. Bu yeniden yapım oyunu, sıfırdan inşa edildi, Mafia 3 motorunu kullanıyor ve Mafia 3’ten daha iyi çalışıyor. Bu, bugüne kadar gördüğümüz en iyi yeniden yapım oyunlarından biriydi ve oyundaki her şey, modern / güncel nesil bir oyunda görmeyi beklediğimiz her şeyi veriyor.

2020nin En Iyi Optimize Edilmis 10 Bilgisayar Oyunu 3

Resident Evil 3 Remake

Resident Evil 2 Remake, 2019’un en optimize edilmiş PC oyunuyken, Resident Evil 3 Remake 7. sırada yer alıyor. Oyun harika görünüyor ve çok çeşitli PC donanımlarında sorunsuz bir şekilde çalışıyor, ancak karşımıza yeni bir şey getirmiyor. 2020 yılında remake oyunu olarak karşımıza birçok oyun çıktı ve Resident Evil 3 Remake sorunsuz çalışması nedeniyle listede kendine bir yer edinmeyi başardı. Zaten Resident Evil 2 Remake ile kalitesini konuşturan CAPCOM aynı kalitesini konuşturmaya devam etti.

2020nin En Iyi Optimize Edilmis 10 Bilgisayar Oyunu 4

Ghostrunner

Ghostrunner, PC’de inanılmaz derecede iyi çalışıyor. Işın İzleme olmadan oyun, çeşitli PC yapılandırmalarında sorunsuz bir şekilde çalışabilir. Işın İzleme ile RTX sahipleri, genel performansı iyileştirmek için DLSS 2.0’ı etkinleştirebilir. Ancak, Ray Tracing olmadan bile oyun çok hoş görünüyor. Çok ufak tefek optimizasyon sorunları olsa da oyun genel olarak optimizasyon açısından oldukça iyi bir seviyede. Oyuncular genel olarak Ghostrunner deneyimden memnun kaldılar ve bu da oyunun satış rakamlarına yansıdı.

2020nin En Iyi Optimize Edilmis 10 Bilgisayar Oyunu 5

Call Of Duty Modern Warfare 2 Remastered

Call of Duty Modern Warfare 2 Remastered, PC platformunda harika görünüyor ve performans gösteriyor. Oyun o kadar güzel optimize edilmiş ki birçok PC’de yapılandırmasında sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Mafia Definitive Edition’a benzer şekilde, bu, bugüne kadar gördüğümüz en iyi yeniden yapım oyunlarından biridir.

2020nin En Iyi Optimize Edilmis 10 Bilgisayar Oyunu 6

Death Stranding

Death Stranding, PC platformunda inanılmaz derecede iyi görünüyor ve harika performans gösteriyor. Oyun, yüksek kaliteli bir CPU veya GPU gerektirmez ve çok çeşitli PC sistemlerinde çalışabilir. Dahası, DLSS 2.0, pürüzleri ortadan kaldırmak için inanılmaz bir iş çıkarıyor ve bunu 4K’da kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Sadece bu değil, oyun fare ve klavye ile harika bir şekilde çalışıyor ve herhangi bir “kontrol” sorunu yaşamadık. Bu gerçekten sağlam bir PC oyunu, bu yüzden Kojima Productions‘ı tebrik ediyoruz.

2020nin En Iyi Optimize Edilmis 10 Bilgisayar Oyunu 7

Ori and the Will of the Wisps

Ori and the Will of the Wisps, bilgisayarda kesinlikle güzel görünüyor. Ayrıca oyunun performansı da oldukça iyi. Bu, esas olarak şaşırtıcı sanat tarzından kaynaklanıyor. Unity oyun motoru ile geliştirilen platform oyunu, RTX 2080Ti ekran kartı ile 4K’da 100 FPS’den fazla hızda çalışıyor. Bunun yanı sıra oyun için yüksek bir işlemciye sahip olmanıza gerek yok. Ayrıca oyunun klavye & mouse kontrolleri de oldukça düzgün şekilde çalışıyor.

2020nin En Iyi Optimize Edilmis 10 Bilgisayar Oyunu 8

Star Wars Squadrons

Frostbite‘ın günümüzün en iyi oyun motorlarından biri olduğuna şüphe yok. Star Wars Squadrons, bilgisayarda harika bir pürüzsüzlükte çalışır ve 1080p / Ultra’da oyun oynamak için yüksek kaliteli bir işlemci veya ekran kartı gerektirmez. Oyunun lansmanında, EA Motive‘in neyse ki düzelttiği yüksek yenileme oranlı monitörlerle ilgili bir hata vardı.

2020nin En Iyi Optimize Edilmis 10 Bilgisayar Oyunu 9

Doom Eternal

İd Tech 7 oyun motoru tarafından desteklenen Doom Eternal, 2020’nin en optimize edilmiş PC oyunudur. Oyun birçok PC yapılandırmasında oldukça pürüzsüz ve düzgün bir şekilde çalışıyor. Ayrıca çok sayıda grafik ayarı ve özelleştirme seçeneği sunuyor. Bu çok sağlam bir PC oyunudur, bu nedenle bu kadar gösterişli bir oyunu bizlere sunduğu için id Software‘e teşekkür ederiz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.