Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

2017’nin En İyi Oyuncu Klavyeleri

Bu sene içinde markette karşınıza çıkabilecek en iyi oyuncu klavyelerinden bir seçki hazırladık.

2017 yılı içinde karşınıza çıkabilecek en iyi oyuncu klavyelerini içeren bir seçki hazırladık. Benzer fiyat aralıklarına sahip olan bu klavyeler, nefis tasarımları ve etkileyici tepki süreleri ile öne çıkıyor. Çoğunuzun ismini duymaya alışık olduğu markaların bulunduğu listede, henüz ismini duymadığınız markalar da bulunabilir. Farklı bütçelere ve ihtiyaçlara yönelik olarak seçtiğimiz klavyelere aşağıda göz atabilirsiniz.

Topre Realforce RGB

topre realforce rgb

Oyun ve günlük klavye kullanımı için muhteşem bir seçim olan Topre Realforce RGB, nispeten yüksek fiyatı ile biraz cep yakıyor. Yine de şahane aydınlatmasına dönüp bir defa daha bakmak insanın gerçekten içinden geliyor. Ülkemizde satışına rastlamadığımız klavye, 245 Amerikan doları fiyata sahip. Bu da en az 1000 Türk lirası demek oluyor. Klavyenin belki de tek kusuru, bileklik desteğinin pakete dahil olarak gelmemesi diyebiliriz.

Corsair K95 RGB Platinum

crosair k95 rgb

Aluminyum gövde üzerine inşa edilen klavye, hız konusunda çoğu rakibine nal toplatacak özelliklere sahip. Bilek desteği 16.8 milyon renk barındıran aydınlatma ile gelen klavye, ortalama 200 Amerikan doları fiyat etiketine sahip olarak satılıyor. Ülkemizde de yaklaşık 1000 Türk lirasını bulan etiket ile oldukça pahalı bir seçenek diyebiliriz. Elbette bu kişinin bütçesine göre değişir.

Razer Ornata

razer ornata

Ortalama 500 Türk lirası fiyat etiketiyle, önceki iki rakibinin karşısında nispeten ortalama bir bütçe talep eden Razer Ornata, Mecha-Membran anahtar teknolojisiyle, oyun klavyesi camiasında eski kuralları bozmak için yaratıldı. Daha kısa tuşlarla, büyük ve mekanik ses çıkaran tuşlarını hissini verebilen klavye, nispeten hafif ve portatif bir tasarım çizgisini benimsiyor. Klavye bileklik pakete dahil olarak geliyor.

SteelSeries Apex M800

Eşine az rastlanılan, kocaman bir space tuşu bulunan klavye, en hızlı klavye seçeneklerinden biri olarak tanınıyor. Tuşları 45 cN hıza sahip olan klavye, nispeten ortalama boyuttaki tuşları ile mükemmel bir oyun klavyesine dönüşüyor. Oyuncunun ve cihazın hızı bir araya gelince de ortaya geriye kalan herkesi peşinden sürükleyecek bir deneyim çıkıyor. Klavye ülkemizde ortalama 750 Türk lirası fiyat etiketiyle satılıyor.

Razer BlackWidow Chroma V2

razer blackwidow chroma v2

Türkiye’de 900 Türk lirası bandında satılan klavye, listenin en meşhur isimlerinden biri. Çevrimiçi oyunların uzmanları tarafından sıklıkla tercih edilen BlackWidow Chroma V2, neredeyse kusursuz bir deneyim sunuyor. Tuşa vurma hissini hız ile birleştiren donanım, tercihe göre klavyenize takabileceğiniz bir bilek desteği ile geliyor. Bu klavyeyi gürültülü ya da sessiz kullanmak da tamamen oyuncunun seçeneğine sunulmuş durumda.

Cherry MX Board 6.0

Adeta bir tankı andıran metal gövde ile Cherry’nin amiral gemisi olan klavye, ülkemizde ortalama 800 Türk lirası fiyat etiketiyle satılıyor. Yazı yazmak için de oyun oynamak için de uygun bir seçim olan klavyede tuşların konumlanışı her türlü ihtiyaca karşılık verecek şekilde tasarlanmış. Görece olarak ortalama bir deneyim sunan MX Board 6.0, rakiplerinin karşısına çıkarken endişe edecek bir parça değil.

Logitech G810

logitech g810

Minimalist oyun canavarı olan Logitech G810, 500 Türk lirasına yakınsayan fiyatı ile listedeki çoğu klavyeden daha ucuz bir seçim. Daha ince yapılı bir klavye olduğu için, saydığımız çoğu rakibinin karşısında biraz daha yumuşak bir oyun deneyimi sunduğunu belirtelim. Oyun odaklı olarak üretilen klavyelerin tek yönlü tasarım alışkanlıklarından sıkılanlar için oldukça uygun bir seçim olacağını düşünüyoruz.

SteelSeries Apex M500

Sonsuza kadar uzayabilecek listeyi, SteelSeries Apex M500 ile bitiriyoruz. Yaklaşık 350 Türk lirası fiyat etiketiyle, listenin bütçe dostu üyesi olmayı başarıyor. Gösterişçi ve hantal olmayan klavye, standart mavi arka plan ışığı ile geliyor. Minimal bir tasarım çizgisi belirleyen Apex M500, oyunlardan arta kalan zamanlar için de uygun bir donanım olma becerisine sahip. Medya anahtarları ve bazı ekstralardan yoksun olarak gelse de çoğu oyuncunun işini göreceğini düşündüğümüz kompakt bir tasarıma sahip olduğunu da söyleyelim.

 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.