Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

YouTube Ve Diğer Platformlara Yüzde 15 Vergi Geliyor

Vergi toplama cenneti Türkiye’de yeni bir vergi daha hayatımıza giriyor.

Türkiye’de sosyal medya platformları üzerinden gelir elde edenler için hali hazırda kullanılan vergilendirme sistemi kişilerin canını yakıyordu. Görünüşe göre vergi toplama cennetinde bu durum yeterli görülmemiş olacak ki internet üzerinden elde edilen gelirlere ek vergi getirilecek.

Hürriyet’in haberine göre meclis açıldığında ilk gündeme gelecek konuların başında yeni vergilendirme kanunu olacak. Youtube ve diğer platformlara yüzde 15 oranında uygulanacak olan bu vergi ile birlikte internet üzerinden en ufak gelir elde eden kişiler vergilendirilmiş olacak. Kanunun internetten gelir elde eden tüm içerik üreticilerini kapsayacağı ifade edilirken bu vergilendirmenin nasıl yapılacağı ise şimdilik bilinmiyor.

YouTube Ve Diğer Platformlara Yüzde 15 Vergi

YouTube Ve Diğer Platformlara Yüzde 15 Vergi Nasıl Uygulanacak?

Yeni vergilendirme sisteminin şirket kurmak yerine bankada bir hesap açılarak tüm internet gelirlerinin bu hesap üzerinden banka tarafından vergilendirilmesi şekilde olacağı da belirtiliyor. İnternet üzerinden küçük kazançlar elde edenlerin şirket kurması ve muhasebe masraflarını karşılaması bir hayli zorken yeni dönemle birlikte nasıl bir yolun izleneceği ise herkesin merak ettiği bir konu.

youtube ve diger platformlara yuzde 15 vergi geliyor 3

Yeni dönemle birlikte eğitim verme ve yemek tarifleri gibi belle başlı kategorilerin özel olarak takip edileceği ve belirli bir trafiğin üzerine çıkması durumunda vergilendirileceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor. İzleme sonucunda özel olarak vergilendirme uygulanacak.

Yeni yasa ile hayatımıza yeni bir kurum daha girecek. Dijital Vergi Dairesi ismine sahip olacak olan bu kurum, elektronik defter gibi tüm belge uygulamalarının tek bir çatı altında toplanması ve izlenmesini amaçlıyor. Böylece vergilendirme sistemlerine mükellefler kolay bir şekilde erişebilecek. Henüz net olmamakla birlikte Admob ya da benzeri reklam platformlarından uygulamalar veya siteler ile gelir elde edenlerin vergilendirilmesi için atılacak olan adım tam olarak bilinmiyor. YouTube ve diğer platformlara yüzde 15 vergilendirmenin yolu önümüzdeki birkaç ay içerisinde bulunacağı kesin.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.