Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Yeni Lisanslama Standartları ile Apple, App Store’daki Oyunları Kaldırıyor

Apple'ın yeni lisanslama standartlarının getirilmesinden sonra binlerce video oyun uygulamasını kaldırmak için çalıştığı doğrulandı.

Son zamanlarda Çin, lisanssız oyunları ülkeden kaldırmaya başladı. WSJ tarafından sunulan bir raporda, Apple‘ın yeni lisanslama standartlarının getirilmesinden sonra binlerce video oyun uygulamasını kaldırmak için çalıştığı doğrulandı.

Yeni Lisanslama Standartlari ile Apple App Storedaki Oyunlari Kaldiriyor 2

Bu arada Çin’de, bu yok etme süreci sadece oyunlarla sınırlı değil, aynı zamanda bir dizi başka uygulamayı da kapsıyor. Apple’ın Çinli geliştiricileri ücretli oyun uygulamalarının kaldırılması konusunda bilgilendirdiği bildirildi. Apple, bir aydan fazla süredir bu süreci düşünüyor. Resmi olarak tasfiye süreci yazdan sonra başlıyor.

Devlet tarafından lisanslanmayan uygulama içi satın alma oyunlarının ortadan kaldırılma riski daha yüksektir. Geçtiğimiz birkaç aydır Apple, geliştiricilerin çok kısa bir zamanları kaldığı için bunu ciddiye almaları gerektiğini vurguluyor. 31 Aralık’tan önce, premium oyunlara sahip olan geliştiricilerin devlet lisansının kanıtını sunmaları gerekmektedir.

Oyunların devletten lisans almadan yayınlanmasına izin verilmiyor. Çin’deki düzenleme etrafındaki konu merkezleri kesinlikle bu prosedürü takip ediyor, dolayısıyla lisans alınmadan hiçbir oyun piyasaya sürülemez. Apple gibi uygulama mağazaları yıllarca bu gereksinimi sürekli olarak görmezden geliyor. Apple normalde herhangi bir gereksinimi yerine getirmez ve lisansı almadan önce App Store’da oyun başlatmaz.

Rapora göre Çin, sıkı önlemler alıyor ve lisans şartını karşılamayan 100’den fazla uygulamayı kaldırıyor. Çin Siber Uzay İdaresi, Tripadvisor ve diğer yasa dışı uygulamaların Çinli Geliştiricilerden yasaklanmasını talep ediyor.

Apple, geçtiğimiz yıl App Store’da 272.000 oyuna sahipti ve bunların 94.000’i 2020 yılında kaldırıldı. 2020’ye kıyasla 2019’da 25.000 oyun Apple App Store’dan kaldırıldı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.